PROLJETNI MUST-HAVE

Bez čega ne mogu Vanja Mamić i Renata Sopek

11.04.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Pitali smo naše slavne dame koji im je proljetni 'must-have' i većina se složila u jednom: jarke i šarene boje ovosezonski su modni hit. Neizostavne su i duge haljine te balerinke

Antoniji Mandić fetiš su torbice koje često kupuje na sniženjima. 'Imam frendice koje luđački prate modu, pa mi jave čim su sniženja.' Na pitanje što će nositi ovoga proljeća, odgovara: 'Zimi se ne izvlačim iz uggsica, ljeti iz japanki, a na proljeće iz balerinki', kaže voditeljica. Udobnost je na prvom mjestu i Jagodi Kumrić koja se također neće izvlačiti iz balerinki, a na proljeće će nositi i šešire.
Seksipilna Renata Sopek opskrbila se s mnogo marama, šalova i kožnih jakni jarkih boja. 'Inače ne volim obilaziti dućane, ali nedavno sam se nakrcala robom za cijelo proljeće. Nisam manijak koji će ući u kredite zbog odjeće', kaže Renči. Simpatična Iva Balaban pohvalila se da počastila novom kolekcijom Marnija s puno cvjetića i boja kako bi konačno

izašla iz crne boje. 'Moj proljetni modni must-have je ono u što uđem od prošle godine i gdje mogu staviti svoj trbuščić', rekla je Iva koja, unatoč tome što je nedavno po treći put postala majka, izgleda besprijekorno.

Antonija Stupar obožava čitati modne časopise, pa tamo uvijek nađe nešto što joj se svidi. 'Kad vidim na drugima nešto što mi se sviđa, onda to kopiram. Zadnju kunu bih dala za dobre cipele, ali opet ne previše, najčešće to ide na rate', rekla je simpatična voditeljica.
Barbari Radulović i Nevenu Ciganoviću glavna boja za proljeće je jarko plava, a Cigi je sretan što je kič opet u modi.
Ecija Ivušić uvijek je besprijekorno dotjerana, pa ne čudi stoga njezino priznanje da je gotovo ovisna o modnim trendovima. Nadolazeće toplije dane dočekat će u živim bojama: 'Must-have iduće sezone su kričave boje. Volim i haljinice koje nabavljam preko interneta, i to zato da nemam na sebi što i pola Zagreba.'

Natjecanje sa lijepim ženama nikako ne brine pjevačicu Leu Deklevu koja priznaje da, kad je riječ o modi, nije žena, već muškarac. 'Moj modni must-have su trenirke i pidžame. Na nagovor mame da izgledam kao čovjek i žena, počinjem izgledati pristojno. Ona zna što mi se sviđa i najdraže mi je kada mi ona nešto kupi. Sa mnom je lako, volim plavo, bijelo i traperice. Ne volim make-up, ne volim garderobu, ja sam zapravo dečko. Proljeće ću izdržati s par cvjetnih haljina do poda', kaže pjevačica.

Bivšoj divasici Ivani Husar najvažnije je da je stiglo proljeće i da sa sebe može skinuti slojevitu odjeću. 'Ja sam prva koja skida čarape, potkošulje i ulazi u kratke rukave. Ne volim šoping, voljela bih da to netko radi umjesto mene, tako da sve što kupujem, kupujem usput', kaže Ivana, a što će si upecati s prvim zrakama sunca, još nije odlučila.

Vanja Mamić kaže da ne prati slijepo modne trendove: 'Kupim ono što mi se sviđa, nešto što vidim u dućanu. Ne analiziram što će se nositi i imam možda taj neki instinkt, oko za odjeću, i kupim ono što mi se sviđa. Uglavnom su to stvari koje su nosive nekoliko sezona, primjerice uske hlače koje su sada u modi', rekla je zgodna Vanja. Za retro stil odlučila se manekenka Anita Dujić: 'Ove proljetno-ljetne sezone u mojemu će se ormaru naći duge, maksi haljine, ravne sandale, općenito nekakav retro stil. Ne povodim se za trendovima, nego se odijevam prema osjećaju i raspoloženju.'
Martina Tomčić kaže da nikada nema must-have po pitanju odjeće. 'Imam bipolarni poremećaj po pitanju oblačenja, uvijek sam u crnim tajicama i crnoj tunici', kaže operna diva koja se tek navečer iz majke i domaćice pretvara u pjevačicu i zavodnicu. 'Nisam rastrošni tip. Prije 10, 15 godina bila sam dovoljno luda i kupila kaput za cijenu kojeg bih danas mogla obući sebe, supruga i klince za dvije sezone. Danas mi to ne pada na pamet. Puno sam racionalnija', priznala je skromno.