Žujina kampanja "Dobri ljudi"

Beskućnici su najizloženiji za vrijeme krize. Saznajte kome se obratiti da im pomognete

03.06.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Iz slika zagrebačkih trgova ponovno ispunjenih ljudima teško je vidjeti traumu koju je grad prošao prije samo nekoliko mjeseci. U jeku epidemiološke krize koja je zaustavila čitav svijet, glavni grad Hrvatske pogodio je najsnažniji potres u posljednjih 120 godina

Ova je situacija izazvala ogromnu materijalnu štetu, ali prouzročila nemjerljiv stres građanima. Velikoj većini nas trebalo je nešto vremena da se oporavimo, čak i ako su naši domovi ostali neoštećeni. No, mnogi naši sugrađani cijelu su ovu situaciju morali preživjeti bez sigurnosti i skloništa svoga doma. Beskućnici su skupina koja je u vrijeme pandemije koronavirusa, a posebno nakon razornog potresa u Zagrebu bila iznimno ugrožena. Srećom, nisu bili sami.

Hrvatska mreža za beskućnike godinama ulaže ogroman napor kako bi im pomogla na bilo koji način, a njihov je angažman u posljednjim mjesecima bio, u najmanju ruku, herojski.

U znak zahvalnosti Hrvatskoj mreži za beskućnike, ali i drugim udrugama te vatrogascima, zdravstvenim radnicima i ostalim herojima ove krize, Zagrebačka pivovara i Ožujsko pivo pokrenuli su društveno odgovornu akciju “Dobri ljudi,” u sklopu koje će donirati milijun kuna Hrvatskoj mreži za beskućnike, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Plavom telefonu i Fondu 5.5.

Akciji se možete priključiti i vi, donacijom putem Keks Pay aplikacije ili volontiranjem u jednoj od udruga putem web stranice dobriljudi.ozujsko.com.