ALEXANDRIA OCASIO-CORTEZ

Beskompromisna političarka otkrila tajnu blistavog tena

30.01.2019 u 10:18

Bionic
Reading

Američka političarka portorikanskih korijena Alexandria Ocasio-Cortez sa samo 29 godina je ušla u američki Kongres kao najmlađa žena u povijesti, poznata je po svojim beskompromisnim stavovima zbog čega je stekla velike simpatije među svojim biračima

Osim što je nazivaju novom političkom senzacijom, markantna Njujorčanka rođena u Bronxu izaziva pozornost i svojim izgledom.

Alexandria je tako nedavno odgovarala na pitanja pratitelja na Instagramu koje je, između ostaloga zanimalo na koji način njeguje svoju kožu.

'Njega kože je za mene svojevrstan hobi. Velika sam zaljubljenica u znanost pa mi je zbilja zanimljivo proučavati koje se tvari nalaze u kozmetičkim proizvodima', kaže Alexandria koja ističe kako je puno o njezi kože naučila od svoje mame.

Ne krije kako voli isprobavati različite preparate od korejske kozmetike pa do maski od prirodnih sastojaka.

Njezina je beauty rutina zapravo vrlo jednostavna, a ova zgodna crnka najveću pozornost pridaje čišćenju kože.

'Ako tijekom dana nanosite nove slojeve šminke, bitno je čim dođete dobro očistiti kožu kako bi se dobro odmorila', objašnjava Alexandria koja na ormariću pored kreveta uvijek ima vlažne maramice.

  • +7
Alexandria Ocasio-Cortez Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nova zvijezda Demokratske stranke nikad ne zaboravlja temeljito očistiti lice u tri koraka: prvo koristi ulje za skidanje šminke, a zatim lice umiva gelom ili sredstvom za čišćenje lica kako bi maknula ostatke šminke i nečistoća. Zatim obavezno nanosi nježni i hranjivi losion koji uravnotežuje pH njezine kože prije nego što je nahrani serumima s aktivnim sastojcima poput vitamina C i retinol protiv bora. Zatim obavezno nanosi hidratantnu kremu koja odgovara tipu njezine kože te nakon toga nanosi kremu sa zaštitom od sunca.

'Kremu koja sadržava UV faktor svakodnevno koristim od svoje 19-te godine. U posljednje vrijeme nisam bila najdiscipliniranija u tome i razlika je itekako očita', rekla je mlada političarka koja izbjegava korištenje teških pudera. Umjesto toga bira tonirane kreme i popularne BB varijante kako bi spriječila pojavu akni.

Alexandria Ocasio-Cortez Izvor: Profimedia / Autor: ...

Njezina je make up rutina vrlo jednostavna: korektor gdje je potreban, malo rumenila, highlighter, gel kojim naglašava obrve i crveni ruž koji je postao njezin zaštitni znak. Za svečanije prilike, Alexandria koristi tuš, malo sjenila i ponekad primijeni konruriranje. Ali nije oduševljena umjetnim trepavicama ili ekstenzijama za trepavice.

'Isprobala sam, ali nisam time baš oduševljena. Osim toga, bojala sam se da si ne ozlijedim oko. Nikad se nisam još u javnosti pojavila s time. Stalno sam trčala u kupaonicu provjeriti je li sve na svom mjestu. Izgledala sam si smiješno jer su mi se pomjerile. Divim se svima koji to uspiju postaviti', smije se Alexandria.

Dodala je da postoje dani kad niti ne nosi make up.

'Jednostavno to ljudi moraju prihvatiti', rekla je ova mlada žena imigrantskog podrijetla puna energije i vjere da se nešto može promijeniti u duboko podijeljenom američkom društvu.