OKO ZA DETALJE

Kate Middleton već viđenu haljinu osvježila genijalnom torbicom

29.01.2019 u 15:16

Bionic
Reading

Vojvoda i vojvotkinja od Cmabridgea, princ William i Kate Middleton, posjetili su Dundee kako bi nazočili službenom otvorenju prvog muzeja dizajna u Škotskoj

Za svoj prvi zajednički angažman u novoj kalendarskoj godini, Kate je odabrala kaput-haljinu tartan uzorka s potpisom Alexandera Mcqueena kojom je odala počast škotskim domaćinima.

Kao što obično biva kada je riječ o modnim odabirima Kate Middleton u spomenutoj kreaciji mogla se ugledati nekoliko puta, a prvi put ju je nosila u studenom 2012. godine prilikom posjeta gradu St Andrews i na Božić 2013. godine u Sandringhamu.

Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Već viđenu kaput-haljinu tartan uzorka britanska miljenica ovoga je puta stilizirala crnim cipelama s blok petom i novom, smaragdno zelenom torbicom s potpisom brenda Manu Atelier koja se u prodaji nalazi po cijeni nešto višoj od 3800 kuna.

Novi muzej u Škotskoj, koji je dijelom plana obnavljanja obale vrijednog 1 milijardu funti, već donosi značajne ekonomske i društvene koristi lokalnom stanovništvu pomažući preoblikovati budućnost grada Dundeeja kao središta kreativne industrije.

U čast otvorenju muzeja V&A u Škotskoj, Kate Middleton imala je priliku održati kratak govor kojim je ponovno istaknula veliko zanimanje za vizualnu umjetnost i naglasila vrijednost javne ustanove poput muzeja V&A koju može ponuditi lokalnoj zajednici, osobito u smislu povećane dostupnosti umjetnosti i dizajna svjetske klase.

Nakon posjeta muzeju, princ William i Kate Middleton susrest će se sa zaposlenicima tvornice Dundee Michelin i njihovim članovima obitelji kako bi iz prve ruke saznali kako na njih utječe vijest o skorašnjem zatvaranju pogona.

Zatim će posjetiti Michelin Action grupaciju čiji je cilj pronaći i poduzeti napredna rješenja za prenamjenju postrojenja i osiguravanja održive budućnosti svojoj stručnoj radnoj snazi.