LOOK DOSTOJAN KRALJEVSKIH DAMA

Beauty trikovi kojima se koriste Meghan Markle i Kate Middleton

28.09.2018 u 06:50

Bionic
Reading

Princeze i vojvotkinje uvijek izgledaju besprijekorno. Bilo da se radi o njihovoj garderobi, šminki, frizuri, manikuri ili pedikuri, sve je na svome mjestu. Evo kako im to uspijeva i koje su tajne njihove ljepote

Britanska princeza Diana, švedska princeza Sofija, danska princeza Mary, vojvotkinja Kate Middleton, njezina šogorica Meghan Markle, jordanska kraljica Rania i španjolska kraljica Letizia samo su neke od članica kraljevske obitelji koje svojim izgledom oduševljavaju svijet.

Milijuni žena zavide im na besprijekornom izgledu, a sada uz male trikove mogu izgledati baš poput njih.

1. Vježbe lica

'Vježbam svoje lice prema uputama Nicole Jossa. Kunem se da to djeluje, koliko god smiješno zvučalo. U danima kada vježbam moji zubi i čeljust izgledaju mnogo bolje oblikovani', rekla je još prije četiri godine vojvotkinja Meghan Markle. Inače, gimnastika lica jedna od najjednostavnijih, ujedno najjeftinijih tehnika za njegovo zatezanje, a oduzima tek nekoliko minuta u danu.

2. Pravilno nanesena šminka

Postoje određene tehnike za to kako da se šminka nanese na lice, a ukoliko se koristite onom pogrešnom, cijeli rezultat može biti dosta loš. Primjerice, vojvotkinja Kate Middleton koristi se pravilom nanošenja sjenila u tri koraka. Prvi korak je stavljanje baznog sjenila, gotovo uvijek u nude nijansi. Nakon toga u kutove donjeg i gornjeg kapka stavlja se tamna nijansa, a u sredinu treba nanijeti neku neutralnu boju koja će povezati te dvije.

3. Ružino ulje

Kako bi tijekom cijele godine zadržala blistav ten i porculanski izgled, Kate Middleton kožu izbjeljuje ružinim uljem. 'To je jedna od njezinih dnevnih rutina i obožava to kako ružino ulje djeluje na njezino lice. Učinak koji ima na kožu je neopisiv', rekao je jedan od izvora bliskih lijepoj vojvotkinji.

4. Promjene frizure

Stručnjaci tvrde kako bi se svaka žena tijekom života trebala nekoliko puta odvažiti na kratku frizuru. Jedan od takvih primjera je princeza Diana, a ona je fenomenalno nosila kratke frizure. Lady Di dugo je, poput većine žena, imala dugu frizuru i skrivala se iza svoje kose, a onda se jednog dana potpuno prepustila frizeru i rekla mu da radi što god želi. Rezultat je bila preslatka frizurica do iznad brade, po kojoj je ostala zapamćena.

  • +7
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

5. Njegovane usne

Ima li što ljepše od njegovanih, putenih i sjajnih usana? Ako pitate Meghan Markle, ona će odgovoriti da nema, a upravo zato u svojoj torbici uvijek ima balzam kojim ih njeguje, pogotovo u hladnim mjesecima.

6. Ukrotite kosu

Bivša glumica, danas vojvotkinja Meghan Markle iz svijeta Hollywooda donijela je mnogo korisnih beauty savjeta za to kako što bolje izgledati pred kamerama. Jedan od takvih je i korištenje četkice za zube navlažene lakom za kosu, koja će savršeno poslužiti za zaglađivanje vlasi koje vire na sve strane.

7. Neutralne nijanse lakova za nokte

Kao što je poznato, sve članice kraljevske obitelji trebaju nositi što prirodnije nijanse lakova za nokte, a među omiljenim im je nude nijansa laka Essie pod nazivom Ballet Slippers, odnosno - baletne papučice. Ova boja je toliko nježna da odlično izgleda i kad odjenete nešto u živim bojama, nikad ne izlazi iz mode, a uz nju vaši nokti djeluju elegantno i njegovano.

8. Osvježite izgled highlighterom

Osim za naglašavanje jagodica, highlighter je izvrstan za otvaranje vaših očiju. Nanesete li ga na unutarnji rub kapaka, vaše će oči izgledati svježije, vedrije i otvorenije. Ovim trikom koristi se i vojvotkinja Meghan Markle.

9. Granica u svemu

Kao i u svemu u životu, granicu treba pronaći pri nanošenju make-upa. Takozvano pravilo magične brojke dva često je znala rabiti i preminula princeza Diana. 'Možete kombinirati jako naglašene usne i oči u isto vrijeme, ali u tom slučaju nemojte staviti mnogo rumenila. Trik je da naglasite samo dva elementa, treći će uvijek biti previše', rekla je jednom prilikom.

10. Pranje lica

Pravilna njega lica ne mora uvijek uključivati skupocjene tretmane i kozmetiku. Njegovan izgled postići ćete i ako svaku večer dobro skinete šminku i operete lice prije spavanja micelarnom, običnom vodom ili sredstvom za čišćenje lica. Najbitnije je da nikada ne zaspete s make-upom, a toga se pravila slijepo drže sve članice monarhije.

11. Ne zaboravite podlogu

Primer ili bazna lagana krema koja se stavlja na lice tik prije nanošenja pudera igra veliku ulogu u konačnom izgledu nakon šminkanja. Danas u ponudi postoje razne varijante primera za lice, a u nedostatku istog dobro će poslužiti i obična hidratantna krema.