KOŽNI KOMADI

Apsolutni hit jeseni: Svaki stajling uspijevaju učiniti skupocjenim, a mi smo pronašli najljepše primjerke s polica high street trgovina

30.08.2020 u 18:57

Bionic
Reading

U prošlogodišnjoj sezoni jesen-zima gotovo da nije postojala slavna modna ovisnica koja u svoju kolekciju u ormaru nije pospremila barem jedan odjevni komad od kože, a sudeći po novim jesenskim kolekcijama high street brendova, koje svakoga dana nadopunjuju nekim novim komadima, trend kožnih krpica koje odišu luksuzom nećemo zaobići ni u narednim mjesecima

Zahvaljujući suvremenim modnim brendovima poput mađarske Nanushke i zvijezdama ulične mode, vremena kada smo kožu isključivo povezivali s različitim modelima obuće, modnih dodataka i jakni gotovo da su nestala, a o njenoj popularnosti dovoljno govori činjenica da je u formi kratkih hlača u, još uvijek aktualnoj, ljetnoj sezoni i više nego poželjna.

Nalik prošlogodišnjoj sezoni jesen-zima, ni ove nas neće zaobići pregršt komada od prave ili veganske, eko kože, od kojih se ističu modeli bermuda i predimenzionirane košulje u formi jakne, popularno zvane shacket, a uz verzije u standardnoj crnoj, izdvajaju se one u zemljanoj paleti boja koje naglašavaju dojam luksuznog odjevnog komada.

  • +6
Kožni komadi s polica high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Da će kožni komadi i ove jeseni zavladati modnom scenom, dovoljno govore i podaci globalne modne tražilice Lyst. Prema njihovu novom tjednom izvještaju, od početka kolovoza pretraga modnih kupaca za kožnim komadima porasla je za 31 posto, a iz tjedna u tjedan u iznosu od 19 posto bilježe porast pretražnje za kožnim hlačama širokih nogavica.

Uvjerljivo najtraženiji komadi od kože su takozvane bermuda hlače kojim iz mjeseca u mjesec pretražnja raste za 50 posto. Uz navedene komada, potražnja za minijaturnim kožnim haljinama također raste, s time da je model s potpisom skandinavskog brenda Ganni najgledaniji proizvod u proteklih tjedan dana.

Ako je suditi prema stajlinzima poznatih svjetskih trendseterica, kožni komadi zablistat će u paru s običnim odjevnim komadima poput bijele majice ili topa, a dojam skupocjenosti koji daruju svakoj osmišljenoj kombinaciji moguće je istaknuti uz zlatni nakit, poput masivnih ogrlica od lanaca, koje posljednjih mjeseci uživaju veliku popularnost na modnoj sceni.

Kožne kombinacije zvijezda ulične mode