KRUHA I IGARA

Ante Gotovac, od ložača kotlova do predsjednika

13.11.2009 u 20:05

Bionic
Reading

Gotovac uistinu želi postati predsjednički kandidat te na svojoj stranici, osim sredstava koje moli da se uplate na njegov račun, traži potpise i vjerne glasače pod parolom 'kruha i igara'

Ante Gotovac ozbiljno je krenuo u predsjedničku utrku. Dao je izraditi internetsku stranicu na kojoj poziva svoje 'vjerne birače' da ga podrže te mu pomognu da sakupi 10.000 potpisa. Također je ostavio broj svog žiroračuna na koji mu se mogu uplatiti prilozi koji će mu pomoći u kampanji, tako je barem naveo. Možda će novcem kupiti novi auto; nikad se ne zna.

Moto njegove kampanje je 'kruha i igara' te je samim time otkrio kako preko prsatih ljepotica, skandala, razvoda i loših pjesama koje je pjevao želi doći do toliko željene medijske pažnje. Sada kada mu je Simonica otišla, nije mu lako, a i posljednja djevojka Petra ga je ostavila.

'Ma da! Ante za predsjednika, nema šanse, to je neka šala', kazala je Simona prije par dana, a Ante je samo dan nakon toga krenuo sa skupljanjem potpisa na Trgu bana Josipa Jelačića. Sada je dao izraditi i stranicu ante-gotovac.com na kojoj je iznad svoje biografije napisao 'Od ložača kotlova do predsjedničkog kandidata'.

Gotovac je naveo kako bi kao predsjednik 'rješavao nelikvidnost, oslobađao kreativnost, smanjivao razlike i napetosti, vratio optimizam... Nudi rješavanje nesuglasica sa susjedima te pozicioniranje Hrvatske. Prednost mu je, smatra, to što je bez naobrazbe vrlo rapidno poslovno napredovao te se usto i dobro zabavljao.


     


Biografija

'Ante Gotovac rođen je 3. lipnja 1969. Odrastao je u novozagrebačkom naselju Travno. Stekao je zvanje ložača kotlova, a danas je poznati zagrebački poduzetnik. Krajem osamdesetih Antini su se roditelji rastali, nakon čega je on odlučio krenuti sam u poduzetničke vode. Počeo je u Travnom, napravivši od garaže prvu malu prodavaonicu auto dijelova.
Antini korijeni potječu iz ugledne obitelj Gotovac. Premda sin poslovne žena i bankarice i oca viceguvernera Narodne banke Hrvatske, Ante nije bio zainteresiran za formalnu naobrazbu, već je prednost dao životnoj školi. Ante se biznisom počeo baviti još u tinejdžerskoj dobi, a opsesija su mu bili motocikli i automobili. Oduvijek je držao do toga da je dobro odjeven i s mnogo nakita, a osobitu je ljubav gajio prema skupocjenim automobilima. Tom stilu življenja dosljedan je do današnjeg dana.

Ante smatra da je svojim primjerom pokazao kako je moguće vrlo brzo poslovno rasti ako se ima čvrste i ispravne stavove, a usto se i dobro zabavljati kako bi poslovni rast bio i iznimno zadovoljstvo. Taj model primijenit će i u vođenju države držeći se svog životnog mota: KRUHA I IGARA!'