DRASTIČAN REŽIM

Anne Hathaway otkrila da nije jela 13 dana

07.12.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Anne Hathaway, koja u 'Jadnicima' glumi Fantine, morala je za potrebe uloge siromaštvom iscrpljene tvorničke radnice koja je prisiljena postati prostitutka smršavjeti čak 13 kilograma

Iako je Anne Hathaway i inače vitkog stasa i krhke figure, za potrebe filma na 13 je dana prestala jesti. 'Morala sam potpuno prestati jesti za 13 dana snimanja', izjavila je za Hollywood Reporter.

29-godišnja glumica mršavjela je u dvije faze: najprije je smršavjela pet kilograma prije snimanja, a zatim osam kilograma za vrijeme snimanja. No Hatthaway je jako željela tu ulogu.

'Bilo je otpora jer sam između idealnih godina za tu ulogu – možda nisam dovoljno zrela za Fantine, a već sam prešla točku u kojoj bih mogla igrati njezinu kćer Cosette. No kad neku ulogu želim jako, onda činim sve. Rekla sam svom agentu: Samo me ubaci u sobu.'

Ulogu Cosette dobila je Amanda Seyfried, a u dugoočekivanom filmu Toma Hoopera glume Hugh Jackman, Russell Crowe, Eddie Redmayne i Samantha Barks.

Redatelj Tom Hooper priznao je kako je odluka da snimi mjuzikl bila rizična budući da taj žanr nema povijest uspjeha u Hollywoodu. 'Nadam se da će to sada biti manje rizično.'

Također je objasnio da su uoči snimanja proveli sedam dana na glumačkim i pjevačkim probama budući da se u svakom kadru pjevalo uživo.
'Morate proći jaku glasovnu obuku da biste snimili nekoliko kadrova u kojima pjevate.' Glumci kažu kako obožavaju projekt na kojem su radili, a Russell Crow snimanje filma naziva veličanstvenim doživljajem.

'Izazov, ljepota, drugarstvo - to je bilo jako duboko iskustvo zbog kojeg sam siguran da će kad budem snimao neki novi film, dio mene željeti da ponovno radim 'Jadnike'', izjavio je.

Pogledajte trailer filma 'Jadnici'.