ISTRAŽIVANJE MAGAZINA ALLURE

Angelina Jolie i Jennifer Lopez proglašene idealima ljepote

16.02.2011 u 09:53

Bionic
Reading

Prošlo je čak dvadeset godina otkako je magazin Allure po prvi puta napravio listu najpoželjnijih slavnih žena i muškaraca. Tada je laskavo prvi mjesto zauzela Christie Brinkley, no trenovi su se promijenili, a pravim idealima ženske ljepote smatraju se Angelina Jolie i Jennifer Lopez

Magazin Allure davne 1991. godine po prvi puta je pitao svoje čitatelje koju slavnu zvijezdu smatraju najprivlačnijom i najljepšom te

je laskavu titulu ideala ljepote osvojila Christie Brinkley zahvaljujući svojim plavim očima, dugoj plavoj kosi i vitkoj liniji. Međutim, u posljednjih dvadeset godina trendovi su se znatno promijenili te se danas Angelina Jolie smatra idealom ženske ljepote, a ženama se na njoj najviše sviđa njezina duga tamna kosa, a vrlo su poželjne i žene poput Jennifer Lopez i Beyonce čija tijela krase bujne obline koje su se našle prvi vrhu liste.

Na listu najljepših i najpoželjnijih svoje su mjesto zahvaljujući čitateljima dobile i Halle Berry, Megan Fox, Julia Roberts, Sandra Bullock i Jessica Alba. Iz svijeta showbiznisa najpoželjnijim muškarcima smatraju se Brad Pitt, George Clooney, Tom Cruise, Denzel Washington, Ryan Reynolds, Matthew McConaughey, Harrison Ford i Hugh Jackman.

Istraživanje je otkrilo i da čak 85 posto od 2.000 ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju smatra kako je upravo velika različitost ljudi u SAD-u utjecala na pojmovno određenje ljepote i privlačnosti. Isto tako, istraživanje je pokazalo da su Afroamerikanke te Latinoamerikanke najmanje sklone mijenjaju vlastitog izgleda.