ZELENO SVJETLO ZA 4C

Alfa će proizvesti 'seks na kotačima'

20.12.2011 u 12:02

Bionic
Reading

Ako i ostali proizvođači prihvate trend kojim su krenuli Toyota i Alfa Romeo, u budućnosti nas očekuje prava poplava zabavnih sportaša

Formula za izradu čistokrvnog sportskog automobila nije pretjerano zahtjevna, sve što vam treba jest aerodinamična i laka arhitektura s niskim težištem u koju ćete motor spremiti vozaču iza leđa (ili sprijeda), a snagu kanalizirati na stražnji par kotača. Zvuči jednostavno, no čini se da ne može biti i pretjerano jeftino.

Toyota i Subaru još nisu definirali cijene za GT 86 i BRZ, no ako je Top Gear u pravu, Alfa Romeo 4C kad se pojavi u prodaji 2013. trebao bi koštati 45.000 funti odnosno 400.000 kuna prema aktualnom srednjem tečaju HNB-a, što je teritorij Porsche Caymana.

Za taj novac kupac bi trebao dobiti automobil najvećim dijelom izrađen od ugljičnih vlakana i aluminija s turbopunjenim četverocilindrašem od 230 KS i automatiziranim mjenjačem s dvije spojke koji osiguravaju sprint do 100 km/h za 4,5 sekundi. U Alfi, navodno, rade i na snažnijoj izvedbi koja bi trebala razvijati 300 KS, a Talijani bi u dogledno vrijeme kompaktnom kupeu trebali skinuti i krov.

Bili živi pa vidjeli.