A GDJE GRIJEŠIMO?

Aleksandra Dojčinović: Ovih 5 komada svaka žena treba imati u svom ormaru

14.05.2017 u 15:24

Bionic
Reading

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja za sve ljubiteljice svog brenda Lei Lou sredinom svibnja priprema predstavljanje najnovije kolekcije, otkrila je za tportal nekoliko trikova i savjeta o tome kako se pravilno odijevati, koje greške izbjegavati te kako uz promišljene odabire upotpuniti svoj ormar i začiniti svakodnevni stajling

Jednu od najtraženijih domaćih dizajnerica Aleksandru Dojčinović podjednako obožavaju i tinejdžerice i zrele žene s već izgrađenim modnim stilom, a njezine kreacije uvijek iznova rado nose i poznate dame poput Sandre Perković, Kolinde Grabar-Kitarović, Severine i brojne druge, a nedavno je jednu njezinu haljinu nosila i holivudska glumica Lyndie Greenwood.

Nakon što je u veljači ove godine u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva predstavila kolekciju za proljeće/ljeto, omiljena dizajnerica u Hrvatica priprema novu kolekciju koju će predstaviti na samostalnoj reviji sredinom svibnja.

Dizajnerica je ranije u intervjuu za tportal izjavila kako se žena u odjeći treba istovremeno osjećati ženstveno i ugodno, što redovito potvrđuje svojim ženstvenim, a jednostavnim kreacijama.

Budući da njezin brend Lei Lou uspješno posluje već više od 10 godina, a njezinu odjeću rado nose sve generacije, upravo se Aleksandra nametnula kao idealna osoba od koje bismo mogli zatražiti savjete kako se pravilno odijevati i koju odjeću odabirati. Drage dame, mučite li muku sa svakodnevnim odabirom odjeće ili shoppingom koji ponekad zna biti zamoran te ne znate kako podignuti stajling bez dodatnih izdavanja, evo što vam savjetuje Alex.

5 komada koji su 'must have' u ženskom ormaru

1. Jednobojna haljina, koja se može nositi u svim prilikama. Važno je da krojem bude jednostavna i jednobojna, no ne mora nužno biti crna.

2. Kvalitetan sako je najbolja modna investicija. Bez obzira na to odlučite li se za crni, tamnosivi ili modri, to je komad za svaku situaciju.

3. Bijeli T-shirt je meni osobno najdraži komad jer na najbolji način upotpuni svaku kombinaciju. One s puno printeva i uzoraka će u jednom potezu ublažiti, a one bijele će učiniti vječnom klasikom.

4. Lijepa marama sve je nosivija i modernija. Danas ih cure nose kao modni dodatak uz haljinu ili sako, ali i kao zgodan detalj umjesto narukvice, u kosi ili na torbi.

5. Kožna torba je uvijek završni dodir koji podiže sve kombinacije. Dobro je početi s kvalitetnom crnom, a onda polako dodavati i druge boje, najprije one puderaste, jer ih je lakše uklopiti u svakodnevicu.

  • +5
Kolekcija Lei Lou by Aleksandra Dojčinović za proljeće/ljeto 2017. Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

3 greške koje nikako ne smijemo raditi

1. Neudobna odjeća kojoj je jedini plus to što možda na prvi pogled lijepo izgleda. Ako komad u kabini nije sjeo na prvu, najvjerojatnije je da se to neće dogoditi ni na drugu.

2. Previše pomodne kombinacije u kojima se ne osjećamo dobro, ali ih nosimo jer ih nosi većina. Važno je znati napraviti distinkciju od onoga što je u trendu, ali nam stvarno pristaje od onoga što bi bilo bolje ostaviti na vješalicama u trgovini.

3. Prekratke haljine i suknje treba znati iznijeti i one ne pristaju svakome. Čak i kada kreiram nove haljine uvijek vodim računa o tome da imaju pristojne dužine jer i to, na koncu, ženu čini damom.