Ljeto dizajnerice puno noviteta

Aleksandra Dojčinović donosi još jednu kolekciju, a ima i svoju novu shopping oazu u Zagrebu

24.06.2020 u 15:42

Bionic
Reading

Na vlasnicu branda Lei Lou, lockdown je očito djelovao vrlo inspirativno. U nepunih dva mjeseca poslovanje je nesmetano nastavila preko svog, već postojećeg web shopa Leiloubyalex.com, a u nepunih dva mjeseca uspjela je brand promijeniti iz temelja i to doslovno

Dugogodišnju lokaciju butika u centru Zagreba, nakon što je ista načeta potresom, zamijenila je butikom u Strojarskoj 19, gdje je već dugi niz godina Aleksandrin atelje, ali i impresivni proizvodni pogon, stoji u priopćenju.

Prostrani interijer Strojarske proteže se na petstotinjak kvadrata, od čega oko sto prodajnog prostora, što ga svrstava među najveće trgovine domaćih dizajnera u regiji, uz ulazni dio u lounge stilu koji je, pojašnjava Dojčinović, ciljano napravljen tako, kako bi njezine klijentice imale privatnost i osjećaj posebnosti za vrijeme shoppinga, ali i kako bi se u svakom trenutku mogla održavati adekvatna socijalna distanca, sve u skladu s novonastalim i eventualnim sličnim budućim prilikama.

Sam kolorit prostora je neutralan, prevladavaju sivi i off-white tonovi naglašeni zlatnim detaljima, a velika je pažnja pridana rasvjeti, koja je na taj način pojačala ambijentalnost i profinjenost, naglasila detalje, ali i dodatno produbila ionako komforan interijer, dizajniran tako da stavlja naglasak na ono što se u prostoru nudi - odjeću i modne detalje s Aleksandrinim potpisom. U butiku će svoje mjesto prva naći najnovija Lei Lou ljetna kolekcija, koja već sada ima brojne poklonice.

'Kolekcije uvijek spremam sezonu unaprijed, pa na nastanak ove aktualne, srećom, nisu mogle utjecati sve ove nove okolnosti. S druge strane, još za vrijeme izolacije krenuli smo predstavljati nove komade i puštati ih u prodaju putem našeg web shopa, koji radi već dvije godine i koji se u vrijeme krize pokazao kao prava perjanica mog poslovanja jer je online shopping u tim okolnostima bio jedini moguć', kaže Dojčinović i dodaje kako ljetna kolekcija donosi brojne novitete, a njezin osobni favorit ovaj put ipak, suprotno očekivanjima, nije haljina.

  • +2
Aleksandra Dojčinović Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maja Kljaić

'Iako imam nekoliko sjajnih modela haljina, moj it komad kolekcije naše su plexy sandale koje želim imati u svim bojama i koje su za mene pravi ljetni ulov. Naglasak sam stavila i na neke poslovne komade, na strukturirane lagane sakoe, ali i haljine i hlače s naglašenim printom, s kojim se volim poigravati već nekoliko sezona. Ne smijem zaboraviti ni upečatljive salonke s kristalnim kopčama, statement nakit koji sam još jednom dizajnirala sa svojim talijanskim partnerima, ali i runway, pletena torbica Quinn, poslovna torba Lauren ili moderna i trendi, remen torbica Lottie', izdvojila je Aleksandra koja uz to sve paralelno planira još brojne druge projekte ovo ljeto koji uključuju promociju Hrvatske, svjetske blogerske zvijezde i modu u jednom.