SS23

Alduk predstavlja novu kolekciju prepunu efektnih haljina

17.03.2023 u 10:19

  • +11

Alduk SS23

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Suzdržana i istovremeno izuzetno profinjena estetika nove Alduk kolekcije za proljeće i ljeto osvaja divnim siluetama, bojama i tkaninama

'Proljetno/ljetnu kolekciju 'Reb`l fleur' ćemo predstavljati u nastavcima jer je ona izuzetno velika, broji preko šeždesetak modela i artikulirana kroz nekoliko smjernica i light motiva. Kolekcija je nastajala prošle godine zbog svoje prezentacije u Milanu, a sada je predstavljamo i domaćoj javnosti putem lookbook fotografija s predivnom Irenom Božić koja je naše zaštitno lice već nekoliko sezona' izjavio je Ivan Alduk.

Posebnost nove ready-to-wear kolekcije jest smireni, ženstveni modni rukopis prepoznatljiv po efektnim modelima kratkih, koktel i večernjih haljina koje prate tijelo, a silueta tek na nekim dijelovima, ramenima ili rukavima, ide u širinu te time akcentira što uži struk i ostavlja moćan dojam. Iako kolekcija lagano naginje stilu osamdesetih, ona u Aldukovu slučaju ima puno nježniji, suptilniji izričaj, a volumeni rukava, remenja, nabora, dekonstruirana cvijeća na ramenu su izuzetno mekanog, organskog dojma.   

Nova Aldukova kolekcija bazira se na prirodnim, održivim tkaninama s brojnim certifikatima te nam je dizajner otkrio da osim mnogo svile i viskoze, u kolekciji imaju tkanine od organskog pamuka i lana te recikliranog poliestera. Još jedan dokaz da i modele večernje mode, svečanog prizvuka možemo staviti na stranu održive mode pogotovo u slučaju hrvatskih dizajnera gdje se većina haljina radi po mjerama klijentica ili u malim serijama te nema otpada i bacanja.

Novi Alduk modeli će uskoro biti dostupni na alduk.hr online shopu i u dizajnerovu showroomu u centru Zagreba.