NEKADAŠNJE ZAŠTITNO LICE HRT-A

Karmela Vukov Colić ima novi TV angažman; na lokalnim TV kanalima vodi televizijsku prodaju

03.06.2021 u 09:11

Bionic
Reading

Jedno od omiljenih TV lica, Karmela Vukov Colić nakon odlaska s HRT-a dobila je posao na Laudato TV gdje vodi kulinarsku emisiju 'Kuhinja svete Hildegarde', a sad ima još jedan angažman - voditeljica je emisije koja se bavi TV prodajom

Karmela Vukov Colić na Prisavlju je provela više od 30 godine, a prije tri godine HRT-u je rekla zbogom i okrenula novu stranicu u životu.

Od svjetla TV reflektora ipak nije mogla pobjeći pa se prihvatila posla na Laudato TV-u gdje radi kulinarsku emisiju 'Kuhinja svete Hildegarde', u kojoj je spojila svoje dvije velike ljubavi - novinarski posao i kuhanje.

No odnedavno je gledatelji mogu vidjeti u emisiji o zdravlju 'Zdrava jabuka', koja je ujedno i TV prodaja, a koja se emitira na lokalnim TV postajama. Kako stoji na službenoj internetskoj stranici emisije, u njoj se 'otvaraju razne zdravstvene teme', no naglasak je na prodaji 'preparata za brojne tegobe koje smanjuju kvalitetu života hrvatskih građana'.

Riječ je o određenim proizvodima, odnosno dodacima prehrani, koji ne podliježu strogim kontrolama HALMED-a niti praćenju nuspojava.

'Dodaci prehrani su pripravci proizvedeni iz koncentriranih izvora hranjivih tvari ili drugih tvari s hranjivim ili fiziološkim učinkom koji imaju svrhu dodatno obogatiti uobičajenu prehranu u cilju održavanja zdravlja, ali nisu namijenjeni liječenju bolesti. Stoga oni ne prolaze kroz postupak odobravanja poput lijekova i nisu u nadležnosti HALMED-a. Dodaci prehrani regulirani su zakonodavstvom o hrani te se kontrola njihove kvalitete prvenstveno odnosi na analizu zdravstvene, odnosno sanitarne ispravnosti, ali ne i na dokazivanje djelotvornosti, kao što je to slučaj kod lijekova', stoji na stranicama HALMED-a.

Nakon što je u petom desetljeću života napravila veliki zaokret i nakon 30 godina napustila HRT, Karmela Vukov Colić za Večernji list svojedobno je izjavila: 'Da sam znala, ne bih čekala toliko! Šalu na stranu, HRT sam napustila jer sam se od atmosfere koja tamo vlada razboljela. Puno se toga promijenilo posljednjih godina, posebice u mojoj radnoj okolini: pobrkali su se lončići, isplivali neki čudni ljudi, pojeftinili rad i trud onih koji desetljećima znanjem i predanim radom nose HRT na ramenima. I danas s tugom pratim ono što se događa na Prisavlju. Ali tako je kako je. Odjavne špice uvijek su željne novih imena. Danas se, tek kao sporadični gledatelj, nadam da na njih nećemo dugo čekati'.

  • +3
Karmela Vukov Colić Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL