ELEGANTAN REZ

Ako se nikako ne želite odreći duge kose, imamo ideju koja će vas oduševiti

27.10.2021 u 18:25

Bionic
Reading

Jesen je vrijeme u kojem osim neizbježnih modnih sezonskih investicija razmišljamo o osvježenju imidža, pa ako ste se zaželjeli promjene, a niste spremni na drastične rezove poput boba, idealno rješenje je negdje između

Mnoge se žene nerado odriču duge kose, bez sumnje simbola ženstvenosti, no samo ako je njegovana, sjajna, uredna i bez neugodnih ispucanih vrhova ili vidljivog korijena druge boje.

Frizeri uvijek upozoravaju da je duga kosa najljepši dodatak koji možemo imati, ali samo u slučaju da je zdrava i lijepa, dakle bez ispucanih vrhova, davno izblijedjele boje ili npr. izraslih pramenova.

Duga kosa ima i manje privlačnu stranu, a to je sklonost pucanju tijekom jeseni i zime, kad su vlasi isušene.

  • +7
Angelina Jolie svoju je dugu kosu skratila i sjajno joj stoji Izvor: Profimedia / Autor: MAURIZIO D'AVANZO/IPA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL I MARIA LAURA ANTONELLI / AGF / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Ipak, nemojte se brinuti, to ne znači da ovoga trenutka morate otići 'pod škare' i zatražiti kratki pixie ili francuski bob!

Frizeri savjetuju da je idealno rješenje za sve dugokose trendseterice duljina na pola puta između ramena i prsa - nešto kao dulja varijanta long boba. I zbilja, svega nekoliko centimetara čini uočljivu razliku te će kosi dati voluminoznost bez dramatičnog gubitka duljine, a ona će u konačnici izgledati uredno i njegovano.

RIJEČ SLAVNOG STILISTA

Kratke, srednje dužine ili duge: Ovih 15 frizura posebno laskaju tankoj kosi

Pogledaj galeriju
  • placeholder

Ujedno, to je duljina koja će spriječiti veće trenje kose s odjećom (ako je najčešće nosimo puštenu) i posljedicu toga - pucanje vrhova. Osim toga, ova je duljina savršena za djevojke nižeg rasta ili vlasnice sitnijih lica, za koje nažalost preduga kosa nije najbolje rješenje jer ih 'proguta'.

Pa ako ste u potrazi za osvježenjem imidža ove jeseni, ova nešto kraća dulja kosa odlična je opcija.