HIT MODEL

Adidasovim 'sambicama' ne pada popularnost, a evo kako izgledaju nove verzije

15.01.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Svega nekoliko suradnji posljednjih godina uspjelo je izazvati toliki hype na modnoj sceni kao što je pošlo za rukom britanskoj dizajnerici Wales Bonner i njemačkom sportskom divu adidasu

Otkako je svjetlo dana godine 2020. ugledala njihova prva suradnička kolekcija, dizajnerica Wales Bonner i adidas nastavili su isporučivati ekscentrične, ali vrhunske reinterpretacije legendarnih tenisica Samba, koje s polica trgovina nestaju brzinom svjetlosti.

U francuskoj prijestolnici mode britanska dizajnerica 17. siječnja planira predstaviti kolekciju za novu sezonu jesen/zima, a uoči njezina predstavljanja osvanule su fotografije novih verzija Sambi.

Podijeljene na poznatom Instagram profilu za tenisice, @woganwodeyang, najnovije adidasove sambice s potpisom Walesa Bonnera stižu u dvije nenametljive boje.

Prva je prljavo bijela - plava iteracija koja je slična zeleno-bijelom modelu iz prošlosezonske kolekcije proljeće/ljeto, dok je druga bež - bijela verzija naglašena akcentima plave boje.

Izvezeni logotip adidasa na jeziku, na novoj verziji sambica je smanjen nakon prošlosezonske sklopive varijante kakva je zaludila fashionistice.

Nove verzije donekle su jednostavnije u odnosu s do sada predstavljenim verzijama, poput srebrne lansirane sredinom prošle godine.

Fotografije novih verzija sambica, međutim, nipošto nisu službena potvrda, no ima smisla da su procurile u javnost samo nekoliko dana prije pariške revije britansko-jamajčanske dizajnerice.

U prethodnim sezonama, pariške revije Wales Bonner poslužile su kao prilika za prvi pogled na neke od njezinih nadolazećih suradnji, te se očekuje da će najnovija, osim novih verzija sambica, uključivati i neke druge komade nastale u suradnji sa adidasom.

Originalno zamišljene kao tenisice za igranje dvoranskog nogometa, adidasove sambice obilježile su 2023. godinu kao najpopularniji na modnoj sceni.

  • +4
Adidas Samba Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas promo

Veliki prodajni uspjeh koji su postigle djelomično se može zahvaliti dizajnerici Wales Bonner, čija je debitantska kolekcija za adidas vratila ovaj legendarni model njemačkog sportskog diva u fokus ljubitelja mode.

Sa dizajnom adidasovih sambica pozabavila se i nogometna zvijezda Lionel Messi. Slavni Argentinac pridružio se adidasu 2006. godine, a doživotno partnerstvo s njemačkim brendom potpisao je 2017. godine.