ČUDO NEVIĐENO

A najveći modni trend u 2013. bit će…

31.12.2012 u 10:55

Bionic
Reading

Za ne povjerovati, ali modni trendovi u 2013. rasplinut će se u magli širokog spektra stilova, krojeva, materijala i boja te ništa neće isplivati kao posebni must-have. Barem tako predviđaju modni eksperti

Najveći modni trend u novoj godini bit će taj da ništa neće biti posebno trendi. Moći ćemo izgledati muškobanjasto, ali i ženstveno chic kroz klasične, savršene krojeve svega što posjedujemo. Čini se kao dvije krajnosti, no u oba slučaja ključna riječ je - elegancija.

Boje će biti jake, svijetle, ili će se provlačiti grafička igra crne i bijele. Materijali također idu od najnježnije svile do iznimno grubih i teških tkanina.

K tome, siluete neće biti zadane. Nosit će se i kratke seksi minice, ali i lepršave haljine do poda. I dalje se nose šorcevi, oni za sofisticiran izgled, naravno, kombinezoni i haljine kakve podsjećaju na morske sirene.

Žene više neće morati odbaciti svoje traperice koje izgledaju kao da su ih posudile od dečka, da biste uskočile u skinny modele. Niti iskočiti iz onih skinny zbog trapezica.

Prijašnjih godina postojala je jedinstvena muza koje je dominirala sezonom. Ako je ona bila slobodnog duha, na proljeće se furala na boemski chic, najesen postala opasna biker chic zavodnica. Činilo se da joj se svaki dizajner udvara u isto vrijeme.

Budite spremni na sve...

Sada se pak čini da će se nositi osobnost, dizajneri će raditi za svaku pojedinu ženu, i to prema njezinu vlastitom pogledu na svijet.

Izgled neće stagnirati, i ukusi će napredovati. Trenutačno je izgled sofisticiran, s podosta 'doraslih' elemenata i u bojama dragulja, a da to ne djeluje grozničavo.

Jedan stil bi mogao biti više 'in' od nekog drugog, ali ništa neće biti sasvim 'out'.

Nisu samo dizajneri odlučili zaigrati na tu kartu, i internetski modni dućani su tome pridonijeli. Kupci vide nove stilove otprilike u isto vrijeme kad i prodavači i modni urednici u prvim redovima na modnim revijama - moda je dakle postala demokratičnija. To ne znači da nestaje uloga ključnih insajdera iz modnog svijeta, nego su oni postali više tumači nego oni koji određuju kako izgledati.