SAVJET DIZAJNERICE

11 načina na koje izgled doma možete osvježiti bez prevelikih troškova

30.01.2019 u 06:48

Bionic
Reading

U duhu nove kalendarske godine, američka dizajnerica interijera Kara Mann nudi 11 jednostavnih savjeta za osvježavanje doma bez ozbiljnog preuređenja i dubljeg posezanja u novčanik

Posteljina

U razgovoru za modnu bibliju Vogue, Mann je izjavila kako ne postoji bolji osjećaj od ulaska u novu godinu ležeći na novoj, svježoj posteljini u boji ili uzorku s kojim se dosad niste imali priliku susresti. Ovaj mali trik vašoj spavaćoj sobi podarit će potpuno novi izgled.

  • +8
Spavaće sobe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Moć umjetnog krzna

Posljednjih sezona u svijetu interijera uvjerljivo dominira skandinavski stil uređenja, a dekorativni element umjetnog krzna postao je neizostavna pojava. Ovaj upečatljiv detalj prebačen preko kauča ili stolice domu će podariti luksuzniji izgled, istovremeno stvarajući toplu i ugodnu atmosferu.

Uzorak leoparda

Ako želite začiniti dom, razmislite o detaljima ukrašenim uzorkom leoparda. Kako u modi, tako i u svijetu interijera, taj uzorak danas se smatra neutralnim, a u maloj dozi istaknut u prostoru darovat će dojam razigranosti jer, prema riječima Kare Mann, nijedna prostorija u domu ne bi trebala izgledati kao sa stranica dizajnerskog kataloga.

Sobne biljke

Ako dosad niste, razmislite o isticanju sobnih biljaka u domu jer osim što imaju zdravstvene prednosti, prostoriji u tren oka daruju potpuno novi izgled.

ZAHVALNO ZELENILO

Zanemarivane sobne biljke koje će uspijevati i u najmračnijim prostorijama

Pogledaj galeriju

Uredan dom

Američka dizajnerica interijera savjetuje da stvorite listu predmeta koji vam više nisu potrebni te da ih pokušate pokloniti ili donirati i na taj način učiniti dom urednijim i spremnim za novu kalendarsku godinu.

Obnova

'Nikad nemojte podcijeniti moć onoga što nova boja može učiniti za dotrajale komade namještaja', riječi su američke dizajnerice interijera koja osim bojanja zidova sugerira iskorištavanje potencijala tapeta odvažnih uzoraka.

Ostava

Kara Mann sugerira da hranu u ostavi prebacite u staklene posude za lijep i čist izgled.

Potencijal predmeta za pohranu

Mann priznaje kako je velika obožavateljica pohranjivanja stvari za postizanje ljepšeg i dobro uređenog okruženja, a pritom savjetuje da nered riješite pospremanjem predmeta u zanimljive pletene košare ili ukrasne kutije koje će istovremeno podariti teksturu svakoj prostoriji u domu.

Detalji u kupaonici

Poput mnogih, američka dizajnerica interijera uvjerena je da detalji mogu učiniti veliku razliku u prostoriji poput kupaonice, kojoj ćete novi izgled podariti detaljima poput novog dozatora za sapun, staklenih posudica za vatice i sličnim predmetima.

  • +11
Kupaonice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uklonite plastične dodatke za čišćenje

Mann predlaže da plastične dodatke poput četki i metle zamijenite drvenim inačicama. 'Ovi proizvodi izgledaju elegantnije, a osim toga, puno su sigurnije rješenje za okoliš', ističe dizajnerica.

Jastuci

Dolaskom nove sezone razmislite o zamjeni postojećih dekorativnih jastuka novima, a upravo ovaj trik dizajnerica Kara Mann smatra lakim načinom za postizanje novog izgleda prostorije kao što je dnevna soba.