Dario Harjaček

ZKM nagrađuje ulaznicama za predstavu 'Mi i oni' i z/k/m/ torbom

02.10.2020 u 16:04

Bionic
Reading

Jednom sretnom čitatelju Tportala ZKM poklanja 2 ulaznice za predstavu Mi i oni 11. listopada redatelja Darija Harjačeka te dodatno z/k/m/ torbu

  • MI I ONI
  • Redatelj: Dario Harjaček
  • Izvedbe: 10. i 11. listopada u 20 sati

Mi i oni, autorski projekt Darija Harjačeka, Katarine Pejović, ZKM-ovih glumaca i polaznika Učilišta ZKM-a, predstava je koja nas se svih tiče. Progovara o bolnoj i možda najvažnijoj točki hrvatske sadašnjosti i budućnosti, o hrvatskom obrazovnom sustavu. Predstava je na nastala na osobnim iskustvima autora te iskustvima velikog broja prosvjetnih radnika s kojima su surađivali tijekom rada na predstavi. Tako je hrvatsko školstvo u predstavi sagledano kroz mnogostranu prizmu i kroz niz pitanja koja su ostavljena gledateljima na promišljanje: je li škola, kako to stoji u njezinoj definiciji, odgojno-obrazovna ustanova? Kakav je odnos društva prema školi? Na koje sve načine prosjek vlada u školama? Učimo li u školi za znanje ili za ocjenu? Što znače ocjene od 1 do 5 i uspjeh manji od 5,0? Koliko znanje stečeno u školi ima doticaja sa stvarnošću i u kojoj su mjeri mladi ljudi nakon izlaska iz srednje škole osposobljeni za život? U kojem su odnosu u školi slobodna volja i prisila, kako utječu jedna na drugu i kako se manifestiraju – i kod učenika i kod profesora? Kakav je status profesora? Koji su im alati dostupni za stjecanje autoriteta i povjerenja kod učenika? Koliko imaju prostora za kreativni pristup predmetu koji predaju? Kako izgleda križaljka učenici-roditelji-profesori? Tko smo Mi i Oni i tko ili što nas dijeli u toj igri razdvojenosti?

Izvor: Društvene mreže

U suradnji s Udrugom Kamensko, ZKM je dizajnirao originalnu torbu u koju će stati sve vaše ulaznice za predstave, knjige i ostale stvari bez kojih ne izlazite iz kuće. U Zagrebačkom kazalištu mladih ponosni smo na suradnju s radnicama Kamenskog, započetu još 2017. godine na predstavi Radnice u gladovanju, a koja je dio društveno odgovornog poslovanja ZKM-a.

Jednom sretnom čitatelju Tportala ZKM poklanja 2 ulaznice za predstavu Mi i oni 11. listopada redatelja Darija Harjačeka te dodatno z/k/m/ torbu. Dobitnik je Mirna Konevski.

Prilikom prijave na nagradnjaču, pristajete na to da ZKM može koristiti vaše podatke u marketinške svrhe.