NE PROPUSTITE

Zbog velikog interesa produljena izložba Slavke Pavić

26.05.2014 u 10:15

Bionic
Reading

Fotografije Slavke Pavić, jedne od najvažnijih hrvatskih fotografkinja druge polovine dvadesetog stoljeća, mogu se pogledati sve do 15. lipnja u Muzeju grada Zagreba

Zbog velikog interesa izložba Slavke Pavić u Muzeju grada Zagreba produljena je do 15. lipnja.

Slavka Pavić započela je fotografirati pedesetih godina i na nagovor supruga, fotografa Milana Pavića, učlanila se u Fotoklub Zagreb.

Od samih početaka pokazivala je interes za detalje i strukture te nepogrešiv osjećaj za kompoziciju.


Često koristi urbani krajolik kao podlogu za dinamičnu likovnu igru, u gradskim vizurama pronalazi i sjenama naglašava geometrijske oblike. Kroz zanimljive i često neuobičajene izreze reinterpretirat će svakodnevne motive. Bilo da bira šire, bilo krupne planove, u pozadini njezine ideje često će stajati priča, nerijetko uz duhovit komentar. Osim toga, Slavka Pavić će vršiti eksperimente sa samim fotografskim medijem istražujući njegove mogućnosti. Veliku pažnju će pritom posvećivati radu u fotolaboratoriju. Njezin rad može se svesti na nekoliko osnovnih tema: grad, priroda, čovjek, fotografija', stoji u najavi izložbe.

Iako je dobro poznata u fotografskim krugovima, ovo je prva velika izložba Slavke Pavić. Izložene fotografije donirala je Muzeju grada Zagreba.