MREŽA KULTURNIH INSTITUTA

Žanko, Katić i Gottwald dobitnice EUNIC stipendija

04.06.2013 u 14:30

Bionic
Reading

Zamjenica ravnatelja Francuskog instituta Ina Pouant uručila je EUNIC stipendije Vanji Žanko, kustosici iz Laube, Ivani Katić, koordinatorici programa u udruzi Drugo More, i Gaelli Gottwald, direktorici HDLU-a

EUNIC je mreža međunarodnih kulturnih instituta zemalja članica Europske unije.  Osnovana je 2006. godine, trenutačno ima 29 članova iz 25 zemalja, a djeluje u više od 150 zemalja s više od dvije tisuće podružnica. Njihov rad usmjeren je na područje umjetnosti, jezika, mladih, obrazovanja, znanosti, interkulturnog dijalog i razvoj sektora.

Lokalni EUNIC klaster u Zagrebu čini sedam ustanova - Austrijski kulturni forum, British Council, Goethe Institut, Institut Francais, Talijanski institut za kulturu, Aula Cervantes i Instituto Camoes, a koji od prošle godine, u suradnji s Ministarstvom kulture, dodjeljuje stipendije za povezivanje menadžera u kulturi s relevantnim kulturnim institucijama u EU-a te kreiranje kontinuiranog produktivnog odnosa između institucija u kojoj odabrani/a stipendist/ica radi i institucije u kojoj gostuje.

Vanja Žanko, kustosica iz Laube (Zagreb), tako će provesti dva tjedna u Camera Austria u Grazu. Ivana Katić, koordinatorica programa u udruzi Drugo more (Rijeka), dobitnica je jednomjesečne stipendije za Kabosh theatre company u Belfastu, a Gaella Gottwald, direktorica HDLU-a, stipendije za Roundhouse u Londonu u trajanju od dva tjedna.