factum produkcija

Zagrebačka premijera dokumentarca o Tusti u ponedjeljak u SC-u

27.09.2019 u 17:24

Bionic
Reading

Najnoviji film istaknute zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva o Branku Črncu Tusti, frontmenu KUD Idijota, najznačajnijeg punk benda s ex-Yu prostora, zagrebačkoj publici premijerno će se predstaviti u ponedjeljak, 30. rujna u 19,30 sati u Kinu Studentskog Centra

U programu svečane premijere sudjelovat će redatelj i scenarist Andrej Korovljev i producent Nenad Puhovski, sudionici u filmu i filmska ekipa, a nakon premijere druženje se u 22 sata nastavlja u glazbenom klubu Jabuka na After partiju zagrebačke premijer filma Tusta. Ulaznice za premijeru dostupne su na Entrio internetskoj stranici i na blagajni Teatra &TD, svaki dan od 11 – 13 sati i od 18 – 19,30 sati, dok je ulaz na after party slobodan.

U prostoru foajea Kina SC bit će dostupne Factumove Tusta majice sa službenim vizualom filma, a za sve fanove KUD Idijota izložbeni prostor diskografske kuće Dancing Bear donosi redizajnirano dvostruko LP i CD izdanje legendarnog albuma Gratis Hits Live iz 1999. godine.

Film će se nakon premijere nastaviti prikazivati od 01. do 06. listopada u Kinu SC s početkom u 19,30 sati.

Podsjetimo, biografskim filmom “Tusta”, Korovljev je ovjekovječio priču o slavnom frontmenu KUD Idijota i čovjeku čiji je utjecaj prelazio granice glazbenog diskursa formirajući slobodarsku društvenu svijest, ali i priču o političkoj povijesti koja se iščitava u ograničenom djelovanju benda i zabranama koje su doživljavali uslijed rata.

Film je nastao u koprodukciji Wake Up Films (Srbija), Award Film & Video (Sjeverna Makedonija) i Zagreb Film (Hrvatska), sniman je gotovo pet godina i uključuje razgovore s istaknutim rock kritičarima poput: Petra Janjatovića i Dragana Kremera te glazbenicima: Zoranom Predinom, Damirom Urbanom, Sejom Sexonom, Dušanom Kojićem-Kojom i mnogim drugima. Intiman i osoban prikaz Tuste kroz prizmu obiteljskog čovjeka i prazninu koja je ostala nakon njegovog preranog odlaska u filmu donose njegovi najbliži.