USKORO NA KVATRIĆU

Večer poezije i glazbe: Neda Dukarić Kostelac predstavlja svoj opus

03.05.2019 u 22:07

Bionic
Reading

U zagrebačkom Legend Rider Blues Baru 10. svibnja u 19 sati održat će večer poezije s prigodnim glazbenim programom. Većinu stihova čitat će nagrađivana autorica Neda Dukarić Kostelac, ali uz nju će u programu čitanja još sudjelovati i Laura Klapka i Hanna Klapka

U popularnom okupljalištu glazbenika, novinara i glumaca, Legend Rider Blues Baru bit će predstavljen poetski opus Nede Dukarić Kostelac, a naglasak će biti na njezinoj najnovijoj zbirci 'Čovjeku koji je hranio ptice'. Voditeljica programa bit će Laura Klapka, a za glazbenu pratnju i ugođaj pobrinut će se glazbenik Bruno Mićetić.

Neda Dukarić Kostelac rođena je u Sisku. Osnovnu i srednju školu završila u Petrinji. Diplomirala na edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1996. Po stuci profesor dekektolog. Do sad objavila četiri samostalne zbirke poezije: 'Snovi staklenog cvijeta' (srpanj 2014.), 'Igračka vremena' (siječanj 2015.) i 'Boli me nebo' (travanj 2016.). Četvrta zbirka 'Čovjeku koji je hranio ptice' objavljena u svibnju 2018. u izdanju HKD-a iz Rijeke. Ista je proglašena najboljom zbirkom poezije u izdanju HKD-a za 2018. godinu.

Brojne pjesme izašle u zajedničkim zbirkama grupa autora te su objavljene u raznim online časopisima. Sudjelovala na Prvom međunarodnom festivalu poezije i glazbe (svibanj 2015., Fužine), na Drugom međunarodnom fesstivalu poezije i glazbe (Fužine, svibanj 2016.), Prvoj međunarodnoj umetničkoj olimpijadi (Subotica 2016.), Petom Festivalu More na dlanu- u pjeni stihova (Pula, Pazin, Rovinj, 2016.) i Poetskoj zori (Beograd, 2016.). Osvojila je drugu nagradu na manifestaciji 'Stijeg slobode' za domoljubnu pjesmu (Knin, 2016.) i bila finalistica iste manifestacije 2017. Također je dobila drugu nagradu na Festivalu poezije i glazbe u Fužinama 2018.. Članica je Kluba poezije Kultura snova iz Zagreba, Kreativne radionice Balkan iz Beograda, Hrvatskog književnog društva iz Rijeke i Umjetničke udruge Frrik. Surađuje s pjesnicima iz regije.