Varaždinska senzacija

VBV na jedinom svjetskom mediju posvećenom glazbi

07.09.2018 u 14:31

Bionic
Reading

Jedini svjetski medij posvećen klasičnoj glazbi, jazzu i plesu-Mezzo novi je medijski partner Varaždinskih baroknih večeri

Svoj televizijski i internetski program Mezzo emitira u više od 60 zemalja svijeta i ima 60 milijuna pretplatnika koji će zahvaljujući ovom partnerstvu moći upoznati Varaždin i jedan od najdugovječnijih festivala u Republici Hrvatskoj posvećen baroknoj glazbi. Na Mezzo TV upravo ovih dana započinje emitiranje promotivnog spota, što je i daljnji korak u internacionalnoj promidžbi VBV –a.

'Kada smo primili u lipnju poziv za suradnju od Mezzo-a mogu reći da smo bili vrlo iznenađeni i ponosni, jer riječ je o mediju kojeg prate ljubitelji glazbe širom svijeta i rekao bih da svi zaljubljenici u glazbu i ples imaju na svojim TV prijemnicima ili osobnim računalima uključen upravo Mezzo. Taj medij godišnje ima prava primjerice za prijenos 350 sati opere, klasične glazbe i plesnih programa, a kako glazba ne poznaje ni granice ni različite jezike, uistinu se prati program širom svijeta od Japana do Kanade. Podatak kako posljednjih manje od pet godina bilježe porast pretplatnika od čak 200 % dokaz je kako su klasična glazba, jazz i balet uistinu 'in'. U društvu velikih svjetskih festivala i poznatih glazbenih imena, sada će se naći i Varaždinske barokne večeri i sigurni smo da će ovaj video biti pozivnica u barokni Varaždin i njegov festival za ljubitelje glazbe širom svijeta. Ovakva promocija uistinu nema cijene i dokaz je kako su kroz svojih 48 godina održavanja Varaždinske barokne večeri zauzele svoje značajno mjesto na kulturnoj karti ne samo Europe, već što pokazuje ova medijska suradnja i svijeta', naglašava ravnatelj VBV-a Davor Bobić.

Promidžbeni spot, kojeg možete pogledati i na Facebook stranici VBV-a, emirat će se na Mezzo TV, specijaliziranom kanalu, dok će banner biti postavljen na mrežnim stranicama www.mezzo.tv, Twitteru, ali i u rubrici omiljenih tekstova na Mezzo web siteu.

'Sjajna je ovo promocija ne samo festivala, već i Varaždina, Varaždinske županije i cijele ove regije na kulturnom planu Europe i svijeta. Priželjkivali smo ovu suradnju već neko vrijeme i drago nam je da je ostvarena u ovoj godini kada nam je Japan zemlja partner. Ovo je, nadamo se početak suradnje, koja će se razvijati u godinama koje slijede', dodaje Raymond Rojnik, organizator VBV-a i ravnatelj Koncertnog ureda Varažin, ne isključujući mogućnost da velika produkcija Mezzo stigne i u barokni grad i prenosi širom svijeta neke od vrhunskih koncerata i gostovanja svjetskih poznatih glazbenika.