dubrovačke ljetne igre

'Van sebe' uz velike valove: Ni jugo nije omelo dramsku premijeru

14.07.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Autorska predstava 'Van sebe' Nataše Rajković, Ivana Penovića i glumačkog ansambla nastala kao dio projekta Luka sanjara sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa izvedena je premijerno 13. srpnja u Lazaretima i na Komardi u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara.

Izvrsnu glumačku postavu nije moglo omesti ni jugo, iako je u drugom dijelu predstave, koji se u režiji Nataše Rajković igra na Komardi, izazivalo velike valove, priopćili su organizatori.

Predstava 'Van sebe' bavi se migracijama kao neizostavnim, neprekidnim društvenim procesom, i dok se kroz prvi dio u Lazaretima, u režiji Ivana Penovića, humoristično bavi besmislom odjeljivanja ljudi prema različitostima, drugi dio na Komardi pokazuje moć empatije koja je u stanju izbrisati negativni kontekst razlika ukoliko se akteri samo usude koristiti je.

  • +7
'Van sebe', prva dramska premijera na 72. Dubrovačkim ljetnim igrama Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Redatelji predstave Nataša Rajković i Ivan Penovićpotpisuju autorstvo skupa s glumcima: Suzanom Brezovec, Nikšom Butijerom, Natašom Kopeč, Rominom Tonković i Pavlom Vrkljanom. Kostimografkinja i scenografkinja je Ana Mikulić, a dizajner svjetla Elvis Butković. Inspicijentica predstave je Virginija Bolfek, a uz glumce u predstavi igraju statisti-volonteri: Matija Dominiković, Adna Hebib, Paula Japunčić, Marin Krstulović, Maro Krstulović, Mara Metković i Natali Zvrko.

Predstava je na programu 72. Igara još 14. srpnja i 15. srpnja u 21:30 u Lazaretima i na Komardi, a ulaznice su rasprodane.