predstava Pinokio

U Žar ptici gostuje Lutkovno gledališće Maribor

09.04.2024 u 16:36

Bionic
Reading

U sklopu projekta Dječje kazalište bez granica koji je GK Žar ptica, s ciljem promicanja međunarodne kulturne suradnje, pokrenulo prije šest godina - danas u 10 sati Lutkovno gledališče iz Maribor izvelo je predstavu Pinokio

Legendarni Pinokio Carla Collodija, postavljen u Lutkovnom gledališču Maribor, bitno je drugačiji od svih koje smo mogli vidjeti dosad. Vodi nas u svijet lutaka koji se stvara u stolarskoj radionici, stoji u priopćenju.

Pomoću različitih alata, glumac Miha Bezeljak u režiji Matea Spiazzija, oživjet će komade drveta i od njih napraviti 'cijeli svijet u malom'. Tako će iz ove radionice i jedan drveni lutak krenut će na svoje putovanje…

Predstava je izvedena na 42 festivala diljem Europe i Australije, četrnaest je puta bila nagrađivana, između ostalog osvojila je i Grand prix za najbolju predstavu na zagrebačkom PIF-u 2020.

U neformalnu platformu Dječje kazalište bez granica kojoj je cilj razvijati toleranciju i upoznavati nove i drugačije kazališne pristupe - dosad su se uzajamnim posjetima uključila kazališta iz Sankt Peterburga, Antalije, Beograda i Skoplja.