začarana močvara

U Močvaru stiže slovenski kantautor Niko Novak, a koncert otvara Vilim Mance

29.09.2023 u 09:18

Bionic
Reading

U srijedu 4. listopada u Močvaru dolaze značajni slovenski kantautor Niko Novak te mladi zagrebački kantautor Vilim Mance

Drugi imaju Leonarda Cohena i Nicka Cavea, mi imamo Niku Novaka - tako je jednom prilikom najavljen Novakov koncert u ljubljanskoj Gali Hali. On je jedan od najvažnijih slovenskih kantautora koji je na sceni prisutan već godinama, a koji dolazi u Močvaru promovirati svoj posljednji album 'Ambition To Help Is A Killer'. Njegov specifični bariton ostavlja slušatelje bez daha, a uz Cohena i Cavea, neizbježne su i usporedbe s Markom Laneganom čije izvedbe u sebi prizivaju i Novakove pjesme.

Niko Novak glazbom se počeo baviti u bendovima Dicky B. Hardi i Duo Incurabili, a nakon što je jedan dio života proveo u Berlinu gdje je počeo kantautorsku karijeru. Pjesme piše na engleskom jeziku, a njegov nastup je mješavina pjevanja, pripovijedanja, ali i dramske izvedbe. Ponekad se čini kao da Novakovi nastupi nisu koncerti nego intimno predstavljanje njegove poezije.

Novakovi nastupi u Sloveniji redovno su dobro posjećeni, a sada ga ima priliku upoznati i Močvarina publika te otkriti zašto ga u susjednoj državi časte takvim epitetima.

Izvor: Društvene mreže

Vilim Mance novo je ime na zagrebačkoj kantautorskoj sceni. Piše lo-fi akustične pjesme na tragu Dylana i Cohena. Dosad je izdao dva albuma, 'Bedroom Folk' i 'Cheerful Love Songs' te EP 'Arrival & Departure'. Dosad je gostovao na VIDA 'Nevidljivi uživo' podcastu, HRT-u i OTV-u, a uskoro će u Močvari prvi put nastupiti uživo.

Vrata se otvaraju u 20h, koncert počinje u 21h.

Upad u pretprodaji stoji 6 eura, a dan događanja će koštati 8 eura.