MJESTO ZA KREATIVCE

U Dizajnilend svi mogu besplatno

06.11.2013 u 15:07

Bionic
Reading

Coworking Croatia, u suradnji s udrugom Boonika i kreativnim kolektivom Rational International, u petak, 8. studenoga, organiziraju Dizajnilend koji će s održati u Veslačkoj 23, Zagreb (Boonika HQ)

'Dizajnilend je novo participatorno događanje nastalo iz entuzijazma nekoliko strastvenih kreativaca. Cjelodnevnim programom koji tvore dizajn atrakcije želimo kreirati ugodan prostor za zajednički rad, pružiti priliku za neformalno usavršavanje, potaknuti razmjenu mišljenja i ideja te potencirati moć umrežavanja i suradnje', rekao je Matija Raos iz Coworking Croatia.

Prvi Dizajnilend obilježit će otvaranje vrata udruge Boonika svim kreativcima i početak probnog coworking mjeseca, zagrebačke inačice globalnog događanja 'Behance Portfolio Reviews', posebno osmišljen dizajn kviz te natjecanje u dizajniranju vizualnog identiteta uživo ispred posjetitelja.

Na početku zajedničkog radnog dana Tena Razumović Žmara iz udruge Boonika predstavit će plan razvoja Boonika HQ coworking ponude, zašto su se odlučili na ovakav potez te koje kvalitete ona može donijeti njihovim članovima.

'Coworking će u prostor BOONIKE dovesti mnoge raznovrsne freelance kreativce i umjetnike kojima treba uredska infrastruktura i podrška zajednice, a iz čega će sigurno proizaći mnogi novi zanimljivi projekti i suradnje', rekla je Tena Razumović Žmara iz Boonike.

U prvom dijelu programa 'Behance Portfolio Reviews' Bojan Opačak i Ivorin Vrkaš iz kreativnog kolektiva Rational International približit će mogućnosti i ponuditi razloge za korištenje Behancea, najutjecajnijeg online servisa za portfolije, uz gostovanje Produkteke, domaće platforme za promociju produkt dizajna. Nakon uvoda, slijedi sat vremena recenzija portfolija u manjim grupama koje će voditi recenzenti iz različitih segmenata kreativne industrije. Svi zainteresirani posjetitelji moći će dobiti savjete kako da usavrše svoj portfolio te otkriti pokoji trik koji će ih izdvojiti iz globalne gomile i učiniti neodoljivim za potencijalne klijente.

Dizajnilend program nastavlja se dizajn kvizom nastalim u suradnji s Majom Subotić prigodnog naziva Kvizual. Timovi do 3 člana odgovarat će na pitanja s grafičkim prilozima, a bodove će osvojiti tim koji prvi podigne pločicu s točnim odgovorom. Za opuštenu atmosferu i dobru zabavu pobrinut će se voditelj kviza Marko Vilipić.

Dan će kulminirati Dizajnobojom, dizajn natjecanjem u izradi vizualnog identiteta za multimedijski projekt revitalizacije gradskog prostora Bagdad. Na početku, Lana Bobić i Kažimir Petak iz Bagdada te Bojan Opačak iz Rational International predstavit će svim prijavljenim dizajnerima projektni zadatak. U prvom krugu od 45 minuta sudionici će skicirati ideje, a u drugom od sat vremena tri najbolja dizajnera, uživo na projektorima, dovršavat će svoje kreativne prijedloge uz komentatora Ivorina Vrkaša i podršku publike.

'Kada smo saznali da društveno koristan projekt poput Bagdada treba vizualni identitet učinilo nam se zanimljivim da cijeli proces otvorimo kreativnoj javnosti, i to ne kao prema promatračima, nego kao sudionicima. Vjerujem da će Dizajnoboj dočarati uzbuđenje, frustracije, rokove i strast iza kreativnog procesa, dok će projekt Bagdad dobiti novo vizualno ruho u svega nekoliko burnih sati', rekao je Bojan Opačak iz Rational International.

Osim ponuđenog programa svi posjetitelji moći će zaviriti u Booteeq.hr pop-up dućan s prigodnim cijenama, a vlasnike najboljih Behance portfolija, dobitnički tim na Kvizualu te pobjednika na Dizajnoboju očekuju posebna priznanja i vrijedne nagrade.

Dizajnilend je namijenjen svim profesionalcima iz kreativne industrije, studentima i ljubiteljima vizualne kulture. Sudjelovanje je posve besplatno, a informacije o kompletnom programu, kao i detalje za prijavu na Kvizual i Dizajnoboj možete pronaći na stranici.