od 29. svibnja do 3. srpnja

Tvornica kulture predstavlja: Izložba pop rock memorabilija

26.05.2021 u 18:05

Bionic
Reading

U nedostatku stalnih muzejskih postava memorabilija domaće i inozemne pop rock scene, ideja izložbe Pop rock memorabilija je predstaviti izbor predmeta glazbenih instrumenata, rijetkih rukopisa i fotografija, odjeće, obuće, rijetkih ploča, časopisa, akreditacija, ulaznica i potpisanih plakata iz privatnih kolekcija donatora i posuditelja

Glavna ideja izložbe je kroz mnoštvo predmeta kao što su instrumenti, rukopisi, ulaznice i plakati prikazati bogatstvo naše pop rock scene. Riječ je o jedinstvenom predstavljanju eksponata hrvatskih glazbenika i po prvi puta realiziranju jedne takve ideje u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Izložba dokazuje da rock'n'roll može pridonijeti i vizualnoj umjetnosti, te da ovakvi i slični eksponati s punim pravom zaslužuju svoje mjesto u muzeju. Iako je prezentirano preko 500 eksponata, uvijek možemo ustvrditi da možda nedostaje eksponat nekog 'velikog imena' ili pak događaja sa domaće rock scene. Namjera je i bila postaviti izložbu koja će potvrditi da je to samo mali postotak onoga što domaća glazbena scena može ponuditi.

Glavni cilj izložbe, koja uz svoj naziv nosi i predznak MUZEJ U NASTAJANJU, je prikazati ukupni potencijal glazbenika i potrebu muzeja sa stalnim postavom i povremenim izložbama.

Takav jedan muzej zasigurno bi bio nadahnuće mladim hrvatskim glazbenicima i domaćoj publici, a turistička atrakcija inozemnoj. Široki spektar eksponata nastoji publiku upoznati sa specifičnostima pop rock glazbene kulture, predstaviti uistinu neke nikad viđene predmete ili pak nostalgično podsjetiti na vremena iz prošlosti. Izložba se može pogledati svakodnevno od 01. lipnja do 15. srpnja u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Ulaz je besplatan.