oduševili publiku

Projekt Kazališni moljci: Predstava 'Matovilka' nasmijala sve generacije na premijeri u Opatiji, ali i online

23.02.2021 u 19:05

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Matovilka' autorskog dvojca Petre Radin i Igora Šeregija, koja je održana u nedjelju, 21. veljače u Opatiji, u kazalištu Gervais, u izvedbi Kazališnih moljaca iz Tvornice lutaka donijela je mnogima veselje i smijeh u ovim pandemijskim vremenima

Zahtjevan zadatak da iznova probude dječju strast za knjigom preuzeli su Kazališni moljci. Riječ je o glumcima iz satiričkog kazališta Kerempuh koju čine Filip Detelić, Borko Perić, Josip Brakus i Matija Šakoranja koji su predstavom 'Matovilka' inspiriranu istoimenom knjigom braće Grimm oduševili publiku.

Opatijsko gledalište usprkos epidemiološkim mjerama bilo je solidno popunjeno, a za sve koji nisu uspjeli doći do ulaznice bio je dostupan i besplatni streaming na internetskim kanalima Tvornice lutaka jer iz Tvornice lutaka poručuju da umjetnost uvijek mora pronaći put do publike i biti dostupna u ovim izazovnim vremenima.

Za glazbu u predstavi je zadužen Saša Miočić, kostime Đurđica Vorkapić, rekvizite Dunja Niemčić, a scenografiju je izradio Krunoslav Ozimec.

Premijera Predstave Matovilka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: David K. - Foto Luigi Opatija

Kazališni moljci, uz autorski dvojac Šeregi-Radin, poručuju djeci da čitanje itekako može biti zabavno te da će se potruditi svaki naslov prikazati na poseban i djeci zabavan način. U nadi da će se kazališne dvorane polako osloboditi zavezanih stolaca i kao nekad puniti do zadnjeg mjesta, Moljci vam šalju ljubav i poručuju da je svijet knjige čaroban, neiscrpan i bajkovit te uz pomoć čitatelja i njegove mašte - autentičan i neponovljiv.