KIJEVSKI KNJIŽEVNI SUSRETI

Traži se najbolji mladi esejist

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 18.03.2009 14:16
  • Objavljeno 18.03.2009 u 11:09
pero pisanje

pero pisanje

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Povodom održavanja kulturne manifestacije VIII. Kijevski književni susreti 2009. godine odbor Kijevskih književnih susreta raspisuje literarni natječaj za najbolji esej

Na natječaj se mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola te studenti s područja Republike Hrvatske i iz drugih zemalja. Esej bi trebao problematizirati i istraživati teme vezane za dom, zavičaj i prostor, propitujući njihove sadržaje, provjeravajući koja su sadašnja i nova značenja vezana za te vječne teme.

Povjerenstvo Kijevskih književnih susreta odabrat će i nagraditi najuspješnije radove u kategorijama učenika osnovnih škola, učenika srednjih škola i u kategoriji radova studenata, a iz svake će biti nagrađena po tri najbolja rada.

Prvonagrađeni u trima kategorijama dobivaju novčanu nagradu u iznosu od 1.500 kuna, drugonagrađeni 1.000 kuna i trećenagrađeni 500 kuna.

Odbor Kijevskih književnih susreta objavit će nagrađene radove u Zborniku Kijevskih književnih susreta. Autori najuspješnijih radova bit će pozvani na manifestaciju VIII. Kijevski književni susreti, koja će se održati 31. srpnja i 1. kolovoza 2009. godine u Kijevu, gdje će im biti uručene nagrade.

Radovi se mogu slati do 15. svibnja 2009. na adresu Pučkoga otvorenog učilišta Invictus (Dubečka 94, Dubec, 10.000 Zagreb). Više informacija o uvjetima natječaja dostupno je na stranicama učilišta

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi