'PULICA U KAPUTU'

Tjedan zabave i edukacije u jesenskom programu Pulskoga festivala

10.11.2016 u 14:55

Bionic
Reading

'Pulica u kaputu' jesenski je program Pulskoga filmskog festivala namijenjenog najmlađima koji će se u kinu Valli održati od 16. do 20. studenoga i u sklopu kojega će biti prikazani animirani i igrani filmovi nagrađeni na svjetskim filmskim festivalima, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u pulskom kinu Valli

Ustvrdivši kako su naslovi pomno selektirani i kako jamče tjedan zabave i edukacije, članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivalaTanja Miličić istaknula je kako se ovogodišnja druga 'Pulica u kaputu' u filmskom dijelu sastoji od selekcije jedanaest dugometražnih i isto toliko kratkometražnih igranih i animiranih filmskih naslova, od kojih čak dvadeset premijernih u Hrvatskoj.

'Službeno otvaranje programa na rasporedu je u srijedu 16. studenog u Kinu Valli nastupima mladih i nadarenih gitarista OKUD 'ISTRA' Demetre Cerović i Gabriela Radovića dok potom slijedi premijerna projekcija finskog igranog filma 'Enina i Anina zima', najavila je Milić.

Jutarnje projekcije filmova rezervirane su za vrtiće i škole i već su u cijelosti popunjene, dok su popodnevne namijenjene djeci, njihovim obiteljima i prijateljima, istaknuto je na konferenciji za novinare. I ove godine održat će se Flip Book radionica pod vodstvom Vibora Juhasa.

'Ovogodišnja Pulica u kaputu zasigurno želi biti više od mjesta gdje se udobno sjedi i uživa u gledanju filmova. Stoga je u suradnji s Monte Librićem i Teatrom Naranča proširena dodatnim sadržajem poput 'Priča za laku noć', lutkarskim predstavama te mogućnošću kupovine dječjih knjiga i festivalskih suvenira', istaknula je direktorica festivala Monte Librić Slavica Ćurković dodavši kako zbog želje da se u program 'Pulice u kaputu' uključi što veći broj djece i produbi suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama, organizatori su pozvali pulske dječje vrtiće da potaknu mališane da nacrtaju omiljeni lik iz crtića, a njihovi će radovi biti izloženi u foajeu Kina Valli.