Koncertni hip-hop vikend

Tvornica kulture: Ovog petka i subote na pozornicu stižu Bore Balboa i Krankšvester

15.02.2023 u 10:34

Bionic
Reading

Ovaj vikend u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će u znaku hip-hop žanra u obliku dvostrukog koncerta; u petak, 17. veljače na pozornicu staje šibenski reper Bore Balboa, dok dan kasnije, u subotu, 18. veljače slijedi tradicionalno Švesterovo u izdanju Porinom nagrađenog hip-hop dua Krankšvestera, a koncert je četvrtu godinu zaredom - rasprodan

Bore Balboa slovi kao jedan od vodećih rap-tekstopisaca, često ga opisuju i kao "gospodina hip- hop scene", a regionalna glazbena ikona Rasta za njega je izjavio da mu je najdraži hrvatski reper. Pravog imena Ivan Španja, dolazi iz Brodarice kraj Šibenika, a svoj glazbeni put gradi već deset godina. Prošle je godine održao svoj prvi veliki solo koncert te pred prepunom Tvornicom kulturom opravdano stekao status nove ikone domaće hip-hop scene, a uoči tog koncerta s Borom smo objavili intervju koji je dostupan na ovoj poveznici.

U narednim mjesecima gradio je svoje iskustvo koncertnog izvođača te su uslijedili zamijećeni nastupi na Sea Star Festivalu, Dritu iz Boćarskog, Brucošijadi FER-a, a premijerno je nastupio i na najvećem festivalu regije - EXIT festivalu. Ovog petka, 17. veljače u Tvornici kulture će održati svoj prvi veliki ovogodišnji samostalni koncert, na koji stiže bogatiiji za novi studijski materijal.

Izvor: Društvene mreže

Od početka godine objavio je već dva singla, “Madanebi” te nedavno predstavljen “Ulice”, suradnju s Pekijem, a kako najavljuje marljivo radi i na novom studijskom albumu. Na pozornici će mu se pridružiti i glazbeni gosti, a Bore Balboa koncert najavljuje riječima: “Pripreme su u tijeku i potrudit ćemo se nadmašiti prošlogodišnji spektakl. Bit će i gostiju i to samo birano društvo”.

Tradicionalno Švesterovo

Dan kasnije, u subotu 18. veljače, slavit će se tradicionalno Švesterovo. Koncertni je to spektakl koji već četvrtu godinu zaredom u istom periodu priređuje hip-hop duo Krankšvester, dobitnici glazbene nagrade Porin za Najbolji album hip-hop glazbe 2022. godine. “Gdje ćeš povest svoju voljenu osobu za Valentinovo nego na romantičan dugometražni spektakl koji priređujemo” poručuju 3ki Stil (Davor Miletić) i Sett (Hrvoje Marjanović), a koncert je tradicionalno rasprodan, i to desetak dana pred samo održavanje. Putem svojih društvenih mreža, Krankšvester su dali naslutiti i kako rade na novom studijskom materijalu, koji će objaviti tijekom ove godine.

I dok je koncert Krankšvestera rasprodan, ulaznice za koncert Bore Balboe u petak 17. veljače u Tvornici kulture dostupne su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 8€, online putem platforme Core Event te na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark.

Na dan koncerta iznosit će 11€. Organizator ovog koncertnog hip-hop vikenda u Tvornici kulture je yem.