ZAGREB, GRAD POEZIJE

'Tamni pjevač' otvara četvrti festival poezije

10.01.2013 u 16:14

Bionic
Reading

U Zagrebu će se od 17. do 20. siječnja 2013. održati 4. festival Zagreb, grad poezije. U organizaciji Teatra poezije, eminentni glumci, pjesnici i glazbenici poetskim programima premrežit će grad

Ovogodišnji festival otvara performans 'Tamni pjevač' posvećen pjesniku A. B. Šimiću u kojem se otkriva snaga i ljepota njegove poezije koja je do kraja posvećena jeziku i riječi.

Festival se nastavlja pjesničkim dijalogom 'Ljudi za vratima gostionice', 'Događanjem Maleš, Maleš' te programima 'Govoreći o ljubavi' i 'Priča o novom broju časopisa Poezija'. Festival Zagreb, grad poezije završava scenskim susretom glumaca, pjesnika i glazbenika pod Ujevićevim naslovom 'Skalpel kaosa'

'Ideja pokretanja Teatra poezije i festivala Zagreb, grad poezije jest da Zagreb izađe iz 'sumraka poezije' i da se uspostave nove alternativne scene s kojih bi čuo živi probrani govor pjesničkih velikana 20. i 21. stoljeća. Želja nam je da se poezija više čita, govori i živi. Teatar poezije i festival Zagreb, grad poezije radi na afirmaciji poezije kroz različite medije', kazao je Goran Matović, autor i ravnatelj Festivala Zagreb, grad poezije.

Festival Zagreb, grad poezije i Teatar poezije u svojim budućim scenskim nastojanjima afirmirat će ideju dijaloga, povezivanja i ulančavanja svih vidova umjetnosti.