VIKEND SMIJEHA

Svjetske zvijezde stand upa u Lisinskom

25.11.2013 u 15:32

Bionic
Reading

Nakon što su Zagreb nasmijali Eddie Izzard i Dylan Moran u dvorani Lisinski ponovno je na meniju smijeh. U sklopu programa London Calling Comedy Fair – Lisinski se smije u Zagreb 7. i 8. prosinca stižu zvučna imena komičarske scene predvođena odličnim Richiejem Hallom

Ususret 40. godišnjici Lisinskog ta će dvorana ponovno postati izvor smijeha te ugostiti poznate svjetske komičare.

'Pozornica je dosad bila otvorena za najrazličitije događaje, no ovakvo nešto se još nije dogodilo', rekao je ravnatelj dvorane Vatroslav Lisinski Dražen Siriščević.

Siriščević se prisjetio izuzetno uspješnih gostovanja slavnih Eddieja Izzarda i Dylana Morana te rekao da će ovoga puta, tijekom dva dana programa, publika imati prilike čuti čak sedam komičara.

Predvodnik liste je Rich Hall koji se stand upom bavi već nekoliko desetljeća, u mladosti je bio redovni gost najutjecajnijeg američkog komičarskog programa 'Saturday Night Live', a danas je zabavljač koji puni najveće dvorane.

Program će se odvijati tijekom dva dana, u subotu, 7. i nedjelju, 8. prosinca, a za gostovanja je zaslužan organizator Nino Bantić, novinar i sudionik najpoznatijeg domaćeg komičarskog showa 'Zločesta djeca'.

Umjesto Bantića koji živi u Londonu te je upravo zahvaljujući svojim londonskim poznanstvima komičare doveo u Zagreb, govorio je Zlatan Zuhrić – Zuhra.

''Zločesta djeca' su svojevrsni začetak stand upa u Hrvatskoj. Prva emisija bez teksta', rekao je Zuhra istaknuvši zadovoljstvo što vrhunski svjetski stand up danas gostuje Zagrebu.

Mladi komičar Ivan Šarić prisjetio se prvih gostovanja stranih umjetnika u Zagrebu. 'To je kao da se za ljubitelje glazbe organizirao prvi koncert, a prije ih nije bilo', rekao je naglasivši da mu je Rich Hall jedno od omiljenih komičarskih imena te da ga sluša vozeći auto.
U sklopu subotnjeg središnjeg programa od 20.00 sati na rasporedu su nastupi čak pet komičara.

Uz Halla nastupaju mladi Seann Walsh kojeg kritika opisuje kao najsvježijeg britanskog stand up talenta, John Gordillo, Dana Alexander i Javier Jarquin.

Nedjelja je rezervirana za komičarsko-kabaretske umjetnike iz srca Londona uz nastupe Richa Halla i Seanna Walsha kao dodatak.

Mlada Bryony Kimmings slavu je stekla 2010. autobiografskom predstavom 'Sex Idiot' u kojoj je otkrila svoju seksualnu povijest nakon što je spoznala da se zarazila spolno prenosivom bolesti.

Carlo Jacucci
, poznatiji pod umjetničkim imenom Vitamin, u Zagreb dolazi sa svojim nadrealnim aktom, bizarnim karakterima i neuobičajenim sviranjem harmonike.Više informacija o ulaznicama dostupno je na internetskim stranicama.