ODRŽANA GENERALNA PROBA

Sve je spremno za večerašnje otvaranje Igara

10.07.2016 u 12:18

Bionic
Reading

Ceremoniji otvaranja 67. Dubrovačkih ljetnih igara prethodila je generalna proba održana sinoć, 9. srpnja točno u ponoć što su tradicionalno popratili brojni Dubrovčani i njihovi gosti

Svečano otvaranje održat će se večeras, 10. srpnja s početkom u 21 sat, ispred crkve sv. Vlaha, prema scenariju Mani Gotovac i u režiji Ivana Miladinova. Festivalski dramski ansambl čine Nikola Baće kao voditelj ceremonijala, Dragan Despot, Boris Svrtan, Doris Šarić Kukuljica, Nikša Butijer, Pjer Meničanin, Anđela Ramljak, Anja Đurinović i Olga Pakalović. Nastupit će i Folklorni ansambl Linđo koji slavi svojih 50 ljeta na Igrama, Kazališna družina Kolarin, Baletni odjel Umjetničke škole 'Luke Sorkočevića', Plesni studio Lazareti i brojni drugi.

Glazbu će izvoditi Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Akademski zbor 'Ivan Goran Kovačić', Dubrovački komorni zbor i Zbor Libertas uz Gradsku glazbu Dubrovnik. José Cura uz maestra Mladena Tarbuka nastupit će u ulozi dirigenta, a u pjevačkoj ulozi pridružit će mu se tenor Cristian Suriani te sopranistice Ilijana Korać Teklić i Linda Ballova. Završetak svečanog otvaranja obilježit će vatromet koji će početi oko 22 sata.


Generalna proba - 'Kafetarija'


Jose Cura na generalnoj probi