'JUŽNI VETAR'

Srpski krimić o beogradskom podzemlju koji ruši rekorde gledanosti stiže u hrvatska kina

13.12.2018 u 14:11

Bionic
Reading

U domaćim kinima 13. prosinca počinje igrati srpski hit film 'Južni vjetar' Miloša Avramovića, krimi triler o beogradskom podzemlju i organiziranom kriminalu koji ruši rekorde gledanosti u regiji, gdje je u prvih mjesec dana kinodistribucije imao više od 550.000 gledatelja, izvijestio je Continental Film

Radnja filma smještena je u današnji Beograd, gdje glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić), jednog dana ukrade auto koji ni slučajno nije smio ukrasti, jer pripada ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac), vođi mafije koji radi za šefa policije.

'Tu kreće kaos, akcija, luđački brza vožnja, napetost i neizvjesnosti, i sve to ispresijecano duhovitim opaskama glavnih likova koji unose idealnu dozu smijeha u inače dosta tragičnu i opasnu situaciju', ističe se u najavi distributera, Continental Filma.

Foršpan za 'Južni vetar' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

''Južni vjetar' je brz, žestok, brutalan i tužan. Oslikava život jedne generacije koja nije osobno iskusila devedesete, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima', dodaje se.

Film je premijerno prikazan krajem kolovoza na Filmskim susretima u Nišu gdje je osvojio četiri nagrade, u svijetu ima skoro 600 tisuća gledatelja, a na IMDB-u visoku ocjenu 8,8.

Nastao prema scenariju Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića, film je okupio zanimljivu glumačku ekipu s među mlađom publikom popularnim Milošom Bikovićem i afirmiranim srpskim glumcem Draganom Bjelogrlićem u glavnim ulogama.

Svoju posljednju ulogu ostvario je u tom filmu glumac Nebojša Glogovac, koji je u umro u 48-godini u veljači 2018. U filmu 'Južni vjetar' igra pripadnika narko kartela koji ne preza ni pred čim kako bi odradio 'posao' i koji blisko surađuje s korumpiranom policijom.

Glume još Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev.