9. prosinca

Silvija Šesto i Mila Lončar: Promocija lutkovnice Milina arka, Crodiseja 22.

06.12.2022 u 15:46

Bionic
Reading

Lutka u izlogu? Lutka na koncu? Lutka u kazalištu? Lutka za bal! Lutka na naslovnici! Ne, ne i ne! Lutka u knjižnici, na promociji! I to ne jedna, već više od sto lutaka u knjižnici i u novoj lutkovnici Mile Lončar

Sve Miline lutke koje je javnost imala prilike gledati na izložbama i televizijama sad su stale u Milinu arku spremne za evakuaciju u vaše ruke, stoji u najavi.

U petak 9. prosinca u 16 sati u knjižnicu Bogdana Ogrizovića održat će se promocija lutkovnice 'MILINA ARKA Crodiseja 22.' te prigodna MILINA KALENDARA za 2023. autorskog tima Mile Lončar i Silvije 600 uz mini izložbu nekoliko lutkarskih aktera slikovnice.

O lutkovnici:

MILA LONČAR/SILVIJA ŠESTO

Nakon sjajne slikovnice 'Majstorica Nola popravlja tatu' u kojoj je Mila olutkarila sve od prve do posljednje stranice a pritom pokazavši kako se iz ničega reciklažom i ingenioznim rješenjima može stvoriti nova vrijednost, autorski tim Šesto/Lončar realizirao je slikovnicu lutkovnicu za odrasle MILINA ARKA, CRODISEJA 22. u kojoj tekst prati stotinjak lutaka Mile Lončar. Lutke su to javnih osoba iz Hrvatske i svijeta, a koje u međusobnim sučeljavanjima govore o Hrvatskoj i svijetu, ljudima općenito a ponajviše moralnom stanju svijeta i ljudskog roda danas. Lutke Mile Lončar obišle su cijelu Hrvatsku kroz izložbe u knjižnicama i galerijama, te su sada ukoričene kao vrijedno djelo ove posebne i svestrane autorice.

O Mili

Rođena je u Osijeku 1980. gdje i danas živi. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti, a kreativni rad u različitim medijima i tehnikama oduvijek su dio njezine osobnosti. Mila reciklira tekstil, izrađuje kolaže od različitih materijala, crta, slika, modelira. Na radnome mjestu u Mit dizajn studiju okružena je kreativcima, što je veliki plus i za njezinu 'avanturu' s karikaturama. Godine 2019. postaje članicom Hrvatskog društva karikaturista. Olutkarila je i ilustrirala slikovnicu 'Majstorica Nola popravlja tatu' Silvije Šesto i potom kreirala više od 100 lutaka hrvatskih i svjetskih javnih osoba ukoričenih u Crodiseji 22. U slobodno vrijeme stvara kreativni nered i reže prijateljima majice jer joj baš takav uzorak materijala treba za novi projekt. Malo je dijete zarobljeno u nekoj velikoj ženi.

O Silviji

Obožava raditi s Milom kao umjetnicom i družiti se s njom kao čovječicom.