premijera

Serija za djecu i obitelj 'Majstori' od 24. prosinca na HRT-u

20.12.2022 u 10:33

Bionic
Reading

Počinje prikazivanje serije za djecu i obitelj 'Majstori', koja kroz 11 epizoda na edukativan, duhovit i suvremen način prikazuje važnosti praktičnih vještina i znanja. Redateljica serije je Sara Hribar, a u naslovnim ulogama se pojavljuju Igor Kovač, Maja Posavec i Toma Medvešek.

Alati i ruke važniji su i zanimljivi no ikad, kao protuteža virtualnom svijetu u kojem današnja djeca žive. Majstori tako u svakoj epizodi dolaze u domove gdje su potrebni popravci ili radovi, no njihove usluge mnogo su dubokosežnije od onih površinskih. Majstori su stručnjaci za motiviranje djece i odraslih u prelaženju svakodnevnih problema i prepreka, i upravo u tome leži njihova kvaliteta i istinsko majstorstvo.

"Današnje generacije djece još uvijek su jako zainteresirane za fizičke poslove, alate i majstorske intervencije u kući. Praktičan rad nije samo koristan, već budi maštu i razvija određene kompetencije. Ova serija također ruši i predrasude o majstorskim poslovima kao isključivo muškim jer danas ima puno majstorica koje podjednako vješto barataju alatima." - rekla je redateljica Sara Hribar.

Svaka epizoda serijala sastoji se od jednog problema koji je zadesio kućanstvo – pokvareni televizor, hladnjak, usisavač, manjak tople vode ili zašarani zid. Nakon što je detektiran problem u domaćinstvo stižu majstori kako bi riješili problem.

Majstori svojim moćima, ali edukativnim, humorističnim i krajnje praktičnim pristupom ne popravljaju samo kućanske predmete i probleme – oni razvijaju dječje samopouzdanje, potiču ih na održivi način života i analitičko razmišljanje, afirmiraju pozitivne promjene u ponašanju, te luckastim primjerima, gegovima i songovima podižu moralni kompas kod djece u kojem je zlatno pravilo da se uloženi trud uvijek isplati.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo

Urednik projekta je Anđelko Glibo, redateljica i scenaristica Sara Hribar, producent Jure Bušić, autori glazbe i songova Vid Adam Hribar i Nina Bajsić, a u glavnim ulogama Igor Kovač, Maja Posavec i Toma Medevešek. Uz mnogobrojnu djecu u epizodnim ulogama se još pojavljuju Nataša Dorčić, Vinko Kraljević, Živko Anočić, Dora Fišter, Judita Franković Brdar, Ksenija Marinković, Tena Nemet Brankov, Sven Medvešek, Doris Šarić Kukuljica, Frano Mašković, Borko Perić i ostali.

'Majstori' Izvor: Promo fotografije / Autor: Tjasa Kalkan