premijera NA ANIMAFESTU

Seksi vuk nezaposlenom liscu pomaže da izađe iz ormara

05.06.2017 u 13:25

Bionic
Reading

U natjecateljskom programu 27. Animafesta premijerno se prikazuje film 'Manivald' estonske redateljice Chintis Lundgren, čiji je junak 33-godišnji nezaposleni, a previše obrazovani lisac koji živi s majkom

Lisac koji nikako da se otisne iz majčina doma junak je animiranog filma 'Manivald' redateljice Chintis Lundgren, koji će svjetsku premijeru imati 6. lipnja u natjecateljskom programu 27. Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb.

Manivald, kao predstavnik 'emocionalno pothranjene generacije' čije su veze s roditeljima osjetljive i ponekad veoma teške, ima 33 godine, previše je obrazovan, ali nezaposlen i općenito bez ikakve inspiracije. Živi s majkom koja mu kuha kavu i pere čarape, dok on dane provodi za klavirom. Iznenadan kvar na perilici za rublje i dolazak majstora Toomasa, seksi vuka sklonog avanturama, zauvijek će promijeniti nezdrav i pomalo ovisnički odnos majke i sina.

Nastao u koprodukciji Estonije, Hrvatske i Kanade, 'Manivald' će se prikazati u kinu Europa u 20 sati, a nakon projekcije u klubu Vinyl od 23 sata uslijedit će kasnonoćni razgovor na temu izlaska iz ormara. Osim autorice, sudjelovat će novinar i spisatelj Dražen Ilinčić i Abhishek Verma, autor filma 'The Fish Curry'.

Manivald Autor: Animafest

Chintis Lundgren estonska je animatorica sa zagrebačkom adresom, čiji je prethodni film 'Život s Hermanom H. Rottom' nagrađen na desetak svjetskih festivala. Bavio se također vezama, taj put turbulentnom romansom mačke-buržujke i štakora-pankera.