simboličnog naziva 'Sound of Hope'

Sedmi Zagreb Guitar Festival od 14. do 20. lipnja u Boogaloou

02.06.2021 u 20:31

Bionic
Reading

Sedmo izdanje jednog od najvećih glazbenih festivala Zagreb Guitar Festival, simboličnog naziva 'Sound of Hope', održat će se od 14. do 20. lipnja u zagrebačkom klubu Boogaloo, a okupit će nekoliko vodećih svjetskih i domaćih gitarista i pjevača

Za sve željne glazbe, umjetnosti i dobrog provoda, organizatori najavljuju nekoliko sjajnih večernjih koncerata. Posjetitelji će moći uživati u bogatom i zanimljivom programu koji će nakon godinu dana Zagrepčanima i svim ljubiteljima glazbe omogućiti jedinstveni doživljaj, a cijeloj glazbenoj industriji pomoći da nakon duge pauze nastavi dalje.

Prvu priliku za uživanjem svi zainteresirani imat će 14. lipnja na koncertu svjetski poznatog glazbenika Bireli Lagrenea, po mnogima najboljeg gitarista svijeta koji njeguje gipsy stil, a u goste ga dovodi Mate Matišić. Dan kasnije, 15. lipnja, nastupat će Miroslav Tadić, publici poznat po koncertima s Vlatkom Stefanovskim. U sklopu koncerta, Tadić će promovirati svoj novi CD.

Nastupa i Yvette Holzwarth, svjetski poznata violinistica, vokalistica, skladateljica i glazbena pedagoginja sa sjedištem u Los Angelesu, koja veliki interes gaji prema eksperimentalnoj proizvodnji zvuka. Publiku 16. lipnja očekuje i akustični nastup poznatog riječkog dvojca, pjevača Nene Belana te skladatelja, pjevača i instrumentalista Olje Dešića.

U nedjelju, 20. lipnja posjetitelji će moći uživati u koncertu Lovre Peretića, pobjednika EuroStrings natjecanja, prve europske platforme klasične gitare koju je pokrenula Glazbena škola Bonar, ujedno i organizator Zagreb Guitar Festivala. Nakon Lovre Peretića nastupi će mladi zagrebački bend Ad hoc. Za sve posjetitelje organizatori su pripremili malo iznenađenje na početku svih koncerata. Ovogodišnje izdanje ZGF-a održat će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama zbog čega je ograničen broj karata.

Svi željni koncerata, dobre glazbe i talentiranih glazbenika detalje o Zagreb Guitar Festivalu mogu pronaći na službenoj web stranici Zagrebguitarfest.com, a ulaznice za koncerte kupiti putem sustava Eventim. 'Pripremili smo zanimljiv i raznolik program te vjerujemo da će naši sugrađani i posjetitelji to prepoznati i da ćemo zajedno uživati u ljetnim večerima uz zvuke gitare', poručuje izvršna direktorica festivala Ružica Gelo Ciglenečki.