rockmark

Sanin Karamehmedović iz grupe Silente objavio zbirku pjesama

12.12.2022 u 12:35

Bionic
Reading

Sančo, kako ga znaju fanovi, na glazbenoj je sceni prisutan od 2012., kada je objavljen prvi album Silentea. Nakon godina oklijevanja objavljuje vlastitu zbirku pjesama s ukupno 40 uradaka

Uz već uglazbljene pjesme iz repertoara Silentea po izboru autora te u njihovoj originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, skraćivanja ili produljivanja, u "Terci na tišinu" nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje. Pjesme prate i osobni komentari autora, ali i priče o bendu s kojim je višestruki dobitnik glazbenih, kulturnih i umjetničkih priznanja.

“Sve su moje pjesme iste. Sve nastaju u želji da budu otpjevane. Ako moram imenovati rekao bih da je ovo zbirka rock poezije koju sam pisao cijeli svoj dosadašnji život i barem nekoliko prošlih. Ne znam što reći o tim pjesmama, a da već nisam pokušao reći kroz njih. Svaku lijepu sliku ili misao već sam dao pretočiti u pjesme tako da mi za ove prozne dijelove ostaju samo one suhe, dosadne kao istina.

Neke od ovih pjesama napisane su davno i napisao ih je netko koga više ne poznajem. Netko nalik meni, sličnog pokreta i pogleda te sam siguran da smo nekad bili dobri, no sad se slabo čujemo. Osim njih tu su i nove pjesme. Napisane su nedavno i njih je pisao jedan novi lik, ali i s njim se uskoro namjeravam rastati. Prijateljski, nadam se. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu”, poručio je Sanin povodom izlaska svoje prve knjige.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Silente