VELJKO BULAJIĆ

'Sanader mi je obećao pomoć za film o Vukovaru preko HEP-a'

Bionic
Reading

Prilikom premijere svog dokumentarnog filma 'Mjesto sjećanja Vukovar’, redatelj Veljko Bulajić rekao je da je snimio dokumentarac nakon što je deset godina pokušavao snimiti igrani film o Vukovaru

‘U svijetu još uvijek nije poznata prava istina o agresiji na Hrvatsku. Priča o Vukovaru, o njegovim ljudima, otporu agresiji. Kad se sjetim kakav je taj film trebao biti, danas mislim da je mogao imati uspjeh mojih prethodnika ‘Atentat u Sarajevu’, ‘Vlak bez voznog reda’, ‘Bitka na Neretvi’ i ‘Kozara’, koje je vidio cijeli svijet', tvrdi redatelj koji se okrenuo dokumentarcu kad već nije mogao realizirati spomenuti ratni spektakl, piše Slobodna Dalmacija. Bulajić dodaje da je razgovarao s političarima i dobivao načelnu podršku, no ona nikad nije realizirana.

‘Ivica Račan je obećavao podršku, ali se strašno bojao tog filma, ne znam zbog čega, tako da je ona na kraju izostala. Zatim je došao Ivo Sanader i rekao da se taj film mora snimiti i stvarno obećao podršku preko HEP-a i drugih organizacija’, izjavio je Bulajić, a političarima se obraćao za pomoć smatrajući da oni trebaju dati novac i da se on ne uzima iz fondova za kulturu.