'ŠTO NAS NE UBIJE'

Rekordna prodaja nastavak serijala Millennium

21.09.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Roman 'Što nas ne ubije' Davida Lagercrantza u Europi bilježi rekordnu prodaju, a u Hrvatskoj je također nadmašio uobičajene brojke - dosad je svoj primjerak četvrtog nastavka serijala Milennium kupilo više od dvije tisuće čitatelja

Autor romana 'Što nas ne ubije', švedski pisac i novinar David Lagercrantz u razgovoru s glavnim urednikom nakladničke kuće Fraktura Seidom Serdarevićem ekskluzivno objavljenom u tjedniku Express 28. kolovoza izjavio je, između ostaloga, da i njega iznenađuje raspon interesa za književni svijet s kojim se povezao i koji je uspješno nadogradio: "Nipošto nisam ovo očekivao. Ne mislim da se itko ovome nadao. Još uvijek sam malo šokiran. Čak sam i tužan jer nisam obožavatelj bestselera koji guraju u drugi plan mnoštvo kvalitetnih knjiga koje se ne uspijevaju dobro prodati jer im nedostaje publiciteta', kazao je.

Prema podacima koje je prikupio hrvatski izdavač romana 'Što nas ne ubije' Fraktura, u prva dva tjedna prodaje četvrti nastavak serijala Millennium zasjeo je na vrhove top-ljestvica u 26 zemalja. U prvome tjednu nakon 27. 8. u Švedskoj se roman prodao u 200 000 primjeraka, u Francuskoj u 550 000, u Danskoj 95 000, u Norveškoj 70 000, a u Hrvatskoj je premašio 2000. Do 11. rujna broj prodanih primjeraka već se popeo na 2,3 milijuna.