u režiji Luke Galešića

Projekt 'Viktorija' na Festivalu mediteranskog filma u Valenciji

25.10.2023 u 09:19

Bionic
Reading

Projekt dugometražnog igranog prvijenca Viktorija, koji nastaje u režiji Luke Galešića i prema scenariju Anite Čeko, predstavit će se u sklopu industrijskog programa Festivala mediteranskog filma u Valenciji koji se održava od 19. do 29. listopada

Mediteranski koprodukcijski forum Mostra de València nastao je s ciljem promicanja suradnje stručnjaka mediteranskih zemalja, a služi kao platforma za potporu visokokvalitetnim projektima, koji predstavljaju raznoliku i specifičnu art kinematografiju mediteranskih zemalja.

Tijekom festivala forum će organizirati javnu prezentaciju odabranih projekata, te sastanke između tima redatelj-producent projekta i predstavnika produkcijskih i distribucijskih kuća, platformi i voditelja filmskih fondova, najavljeno je iz HAVC-a.

Film govori o povučenoj 40-godišnjoj djevici Viktoriji koja živi u stanu u Splitu s dominantnom i narcisoidnom majkom Fabijankom koju nakon što doživi moždani udar smješta u dom za nemoćne.

"Progonjena osjećajem krivnje, ali i uzbuđenjem zbog novonastale slobode, kreće u naglu konzumaciju života. Tinejdžersko i nezrelo ponašanje odrasle žene koja žudi za slobodom potka su za niz tragikomičnih situacija", stoji u opisu budućeg filma

Projekt se razvija pod okriljem kuće Cobra Chicks Zagreb, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (razvoj scenarija, razvoj projekta). Producentice su Lana Barić i Inja Korać.

Dosad je sudjelovao na radionici Torino Film Laba (TLF NEXT – Feature Film), na Belgrade March Debut Workshop radionici u sklopu Martovskog festivala te na radionici Zagreb Film Festivala, Moj prvi scenarij.

Scenarij je nagrađen i na natječaju udruge Ars Septima, a razvijan je i pod mentorstvom Razvana Radulescua u organizaciji udruge Metonimija iz Splita.

Na Festivalu se u službenom programu prikazuje imanjinska hrvatska koprodukcija "Lost Country" Vladimira Perišića.