cinemart

Projekt redateljice Judite Gamulin u selekciji sajma koji se održava paralelno s prestižnim filmskim festivalom u Rotterdamu

17.12.2021 u 13:55

Bionic
Reading

'Ostavi vrata otvorena' humorna je drama o četiri različite obitelji tijekom jednog dana, koje dolaze u Ikeu u nadi da će preuređenjem doma preurediti i svoje živote. Umjesto toga u krcatom i klaustrofobičnom prostoru dogodi im se upravo suprotno

Projekt 'Ostavi vrata otvorena' Judite Gamulin uvršten je u selekciju 39. CineMart programa u Rotterdamu, koji se održava paralelno s tamošnjim prestižnim međunarodnim filmskim festivalom.

S ukupno 28 filmskih projekata taj koprodukcijski sajam održat će se online od 30. siječnja do 2. veljače iduće godine, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar, koji je hrvatski projekt podržao u fazi razvoja scenarija i kasnije projekta.

Po riječima voditeljice CineMarta Inke Van Loocke, trenutne okolnosti u kojima filmaši i producenti moraju financirati i promovirati svoja djela iziskuju snažnu platformu koja se može lako prilagoditi i njegovati važne veze i poznanstva, a takva je upravo je CineMart.

'Ostavi vrata otvorena' humorna je drama o četiri različite obitelji tijekom jednog dana, koje dolaze u Ikeu u nadi da će preuređenjem doma preurediti i svoje živote. Umjesto toga u krcatom i klaustrofobičnom prostoru dogodi im se upravo suprotno. Producentica filma je Rea Rajčić iz Eclectice.

Redateljica taj svoj debitantski dugometražni igrani film trenutno razvija na rezidenciji Cinéfondation u Parizu. Već je bio na radionicama First Films First Goethe instituta, na Sofia Meetings industrijskoj platformi i na Midpoint Feature Launch, nakon čega je predstavljen na festivalu u Karlovim Varima.

Podsjetimo, kratkometražni film režiserke Gamulin 'Cvijeće' bio je 2016. godine nominiran za studentskog Oscara. Razvijajući svoj dugometražni filmski debi, Gamulin se zainteresirala i za kazalište pa je 2020. godine u ZKM-u postavila dramu 'H.E.J.T.E.R.I.', prema tekstu nagrađivanog dramatičara Dine Pešuta. Tijekom rada na toj predstavi Gamulin je dala i veliki intervju za tportal. S redateljem Nebojšom Slijepčevićem predstavila je ovo ljeto i dokumentarni serijal 'Kolaži o laži' kojega smo gledali na HRT-u, i o kojemu je pohvalno pisala naša TV i filmska kritičarka Zrinka Pavlić. Gamulin je i aktivna članica udruge BoliMe – nezavisne umjetničke inicijative za podršku mentalnom zdravlju mladih.

CineMart će se održati isključivo online, a nagrade najboljim projektima bit će dodijeljene 2. veljače. Program se održava uz Međunarodni filmski festival u Rotterdamu, jedan od najvećih i najutjecajnijih filmskih festivala.