CRTANJE I REKREACIJA

Pridružite se prvoj zagrebačkoj crtanoj biciklijadi na Animafestu

18.05.2017 u 12:38

Bionic
Reading

Ove subote 20. svibnja od 19 sati na Dubravkinom putu (park Tuškanac) održat će se prvi Animacikl – crtano-rekreativno druženje koje slavi umjetnost animiranog filma, zdrav život i ciklokulturu.

'Spoj animacije, pedaliranja i pokretnih projekcija sastoji se od dvosatne vožnje gradom u biciklističkoj koloni koju predvode Zagreb Pedicab tricikli opremljeni projektorima', stoji u najavi događanja.

Ruta Animacikla ići će preko Frankopanske ulice, Trga maršala Tita i Cvjetnog trga. Na Zrinjevcu će se pak održati  tradicionalni predfestivalski Open Air piknik na kojem će se od 21 sat prikazivati višestruko nagrađivani filmovi tematski vezani uz bicikle: Trojke iz Bellevillea (r. Sylvain Chomet), Moj Moulton i ja (r. Torill Kove), Velodrool (r. Sander Joon) i Otac i kći (r. Michaël Dudok de Wit).

Program je nastao u suradnji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U slučaju lošeg vremena Animacikl na Animafestu odgađa se za subotu 27. svibnja o čemu ćemo vas naknadno obavijestiti.