nova glazbeno scenskA poslastica

Predstava 'Božić kod Zimogroznih' oduševila djecu i roditelje

12.12.2019 u 12:47

Bionic
Reading

Jučerašnja premijera predstave 'Božić kod Zimogroznih' Zagrebačke filharmonije i redateljice Petre Radin doživjela je ovacije publike. U predstavi su likovi tata i kći, Zima i Grozni, Jelka Jelica i ptica Krešimir, a utjelovljuju ih sjajni Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Dražen Bratulić i Lora Simikić/Tia Mikić. Glazbu je napisao Dubravko Palanović, a sve pod vodstvom maestra Dinka Appelta

Pred gotovo do zadnjeg mjesta ispunjenim gledalištem, u nešto manje od sat vremena velika i mala publika bez daha je pratila, smijala se, ali i zaplakala na zgode i nezgode Zime i Groznog koji nisu voljeli Božić, ali im je srce omekšalo pismo djevojčice kojoj je ovo prvi Božić bez mame. Ona je zatražila samo pohance. I tu kreće avantura.

Glazba je obuhvatila hrvatske tradicionalne božićne pjesme, ali na potpuno novi način, scenografija i kostimi Sare Lovrić i Dunje Niemčić izvrsno su dočarali duh predstave. Glumci su ravnopravno maestralno odigrali predstavu u kojoj su glumili, pjevali i plesali maštovite koreografske točke Tihane Strmečki. A sve to u službi predstave to jest izuzetno maštovite i tople priče Petre Radin, koja potpisuje i režiju.

  • +15
Premijera predstave 'Božić kod zimogroznih' Izvor: Pixsell / Autor: Vanja Strmečki/Pixsell

Najbolje kritike su stigli od najmlađih koji, po završetku predstave, nisu krili svoje oduševljenje. A oni veći ne prestaju pričati o novom ostvarenju cijenjene redateljice Petre Radin koja je u srijedu navečer režirala i tradicionalni božićni koncert škole Husar Tomčiću kazalištu Komedija.

Na premijeri su bila brojna lica iz kazališnog svijeta i svijeta estrade koji su izašli presretni da djeca imaju prilike upoznati pravu glazbu i to u izvedbi najboljeg hrvatskog orkestra, koji je nedavno bio nominiran za Grammy. Bili su tu Frajle, Sanja Doležal, Vanda Winter, Đurđica Vorkapić, Nives Polovina, Ana Rucner, Sandra Bagarić, Marija Husar, Leidi Oreb.

Izvedbe predsatve su na rasporedu: 18. i 19. prosinca u 10 i u 12 sati.