IZGUBLJENO-NAĐENO

Pošta prisvojila vrijednu sliku

18.02.2009 u 09:34

Bionic
Reading

Vrijedna slika koju je britanska poštanska služba Royal Mail navodno izgubila prilikom slanja završila je na aukciji na kojoj je prodana za samo 20 funti

Djelo preminlog slikara Mathiasa Kauagea prije nekoliko mjeseci poslano je iz Australije engleskoj posrednici umjetninama Rebecci Hossack. No slika nikada nije stigla do vlasnice. Rebecca Hossack izvjestila je poštu o gubitku, ali službenici ni nakon organizirane istrage nisu pronašli skupocjeno djelo, te su je obavijestili da se slici izgubio svaki trag, prenosi Independent.

Paradoksalno, Kauageov rad je završio na aukciji koju poštanska služba Royal Mail organizira jednom godišnje, a na kojoj se prodaju predmeti upućeni na nevažeće adrese. Djelo čija vrijednost je procijenjena na približno 10 tisuća funti, na aukciji je prodano za samo 20 funti. Vidjevši na slici ime i prezime Rebbece Hossack, kupac je nazvao pravu vlasnicu i vratio joj djelo. Jedino što je u cijeloj priči ostalo zagonetka jest to što je ta adresa nekako promakla svim poštanskim službenicima.