U ZAGREBU NA VALENTINOVO

Pisci pozivaju na tribinu o novom kurikulumu hrvatskog jezika

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 12.02.2019 10:12
  • Objavljeno 12.02.2019 u 10:12
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade (HDKDM) 14. veljače u 20 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića organiziraju tribinu povodom novog kurikuluma hrvatskog jezika, o kojemu su se nedavno oglasili priopćenjem te upozorili da je veliko razočarenje i kafkijanska noćna mora

Potkraj siječnja ove godine HDP i HDKDM reagirali su priopćenjem na donošenje novog kurikuluma hrvatskog jezika s novim popisom lektire. Upozorili su, među ostalim, da su iz njega izbačeni svi suvremeni hrvatski i strani autori i to bez suglasnosti stručnog tima koji je dokument i izradio te da on 'niti u jednom svom dijelu nije u skladu sa Strategijom poticanja čitanja'. Istu je, podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske prihvatila na sjednici 2. studenog 2017., a izradili su je Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Zbog velikog interesa javnosti za ovo pitanje HDP i HDKDM organiziraju tribinu na kojoj će se o kurikulumu hrvatskog jezika govoriti iz više perspektiva.

Na njoj će gostovati književnica i predsjednica HDKDM-a Silvija Šesto, pisac i predsjednik HDP-a Zoran Ferić, pisac Zoran Pongrašić i članica radne skupine za kurikulum Marijana Togonal. Moderirat će spisateljica Korana Serdarević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!